AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

Ako vybrať originálny darček ku dňu matiek

nahledovy-darky-pro-maminku

Svojej mamičke by sme mali prejavovať lásku a vďaku každý deň. Jeden deň v kalendári je však na to ako stvorený. Áno, reč je o Dni matiek, sviatku, ktorý sa oslavuje v rôznych obdobách po celom svete a vychádza zo zažitých tradícií. Všetky však majú spoločné uctievanie ženy, bohyne matky, ktorá nám dala život. Napriek tomu, že množstvo sviatkov vzbudzuje medzi ľuďmi miernu i väčšiu kontroverziu, čo sa týka sviatku matiek, ten je v Čechách bez výnimiek obľúbený. A kedy je deň matiek? V tuzemsku ho pravidelne oslavujeme druhú nedeľu v máji. Tento rok sa jedná o nedeľu 12. mája 2024.

Ak chcete svojej mamičke v tento špeciálny deň urobiť radosť drobným darčekom, tým pravým môže byť práve výrobok z dreva. Drevo je ako prírodná substancia teplej, vrelej a plnej energie, a preto je ideálnym darčekom ku Dňu matiek. Pripravili sme pre vás pár tipov na vhodné drevené darčeky ku Dňu matiek.

Čo dať mamičke ku Dňu matiek

Milovníčku čaju môžete potešiť dreveným boxom na čaj, ktorý rovno naplňte jej obľúbenými čajovými vrecúškami. Pokiaľ vaša mamička holduje skôr dobrému vínu, radosť jej určite urobí elegantná sada na víno v drevenej kazete.

Pokiaľ má mamička doma poriadny šijací stroj a rada šije, oceňte jej kreatívnu dušu krásnym dreveným boxom na šitie. Na pekné spomienky sú ako stvorené drevené rámčeky na fotky, ktoré ponúkame v rôznych tvaroch a veľkostiach. Na mnohých z nich je navyše možné gravírovať osobné odkazy a nápisy.

Drevo ale patrí aj do kuchyne. ČistéDrevo.sk ponúka veľké množstvo obľúbených kuchynských potrieb z prírodných materiálov ako sú kokosové misky, koreničky, dózičky a ďalšie nevyhnutnosti. Z ďalších drevených výrobkov do kuchyne môžete staviť napríklad na doštičku s nápisom “Najlepšia mamička” alebo drevenú sadu príborov.

kokosova-miska_1   ramecek-ze-dreva-rodina

Stavte na personalizovaný darček pre matku

Čo sú vôbec personalizované darčeky? Ide o výrobky na mieru, ktoré sú upravené alebo ozvláštnené tak, aby čo najviac zodpovedali vkusu a potrebám obdarovaného. Na drevené výrobky môžete nechať vygravírovať akýkoľvek text, spomienku, citát alebo báseň. Pozrite sa na naše najčastejšie texty na personalizované darčeky pre matku.

Akú textáciu zvoliť na gravírovanie do dreva?

  • Mamičke ku Dňu matiek
  • Mama rozumie aj tomu, čo jej deti nepovedia
  • Pre najlepšiu mamičku na svete
  • Mamičke
  • Jedna dobrá matka je viac ako sto učiteľov

Zahaľte radosť do darčekového balenia

Pri výbere darčekov pre mamičku sa riadime prevažne jej záľubami. Môžeme pokojne vybrať aj drobnosť. Záležať by sme si ale mali dať najmä na darčekovom balení. Aj malý darček tak získa punc luxusu. A čo sa na zabalenie skvele hodí? Napríklad darčekové krabičky a debničky, ale vedľa nešliapnete ani s darčekovým prúteným košíkom alebo klasickým prúteným košom na nákupy či huby. Ten mamička navyše prakticky využije. Pokiaľ neviete, čo mamičke zabaliť, inšpirujte sa našim vymazleným hotovým darčekovým balením.

Low cost darček ku dňu matiek vyrobíte hravo aj sami doma

Lacný darček ku dňu matiek vôbec nemusí znižovať jeho kvalitu. Práve naopak, low cost darčeky bývajú často originálne a plné kreatívnych nápadov.

Čo patrí k low cost darčekom?

  • Deň iba pre seba

Ponúknite mamičke deň, kedy sa spoločne venujete iba jej záujmom. Môže to byť prechádzka v prírode, spoločné čítanie, alebo skúška nového receptu.

  • Fotografie

Zostavte zbierku fotografií, ktoré pripomínajú spoločné zážitky, dobrodružstvo a spomienky. Môžete zvoliť aj netradičnú formu fotografií. Na ČistéDrevo.sk napríklad ponúkame fotografie na dreve, na skle aj kvalitné fotografie na plátne.

  • Kulinársky zážitok

Pripravte pre mamičku domáci dezert, tortu, alebo sušienky. Domáce pečenie nielenže šetrí peniaze, ale môže vytvoriť teplé a osobné spojenie.

  • Sadenice a semená obľúbených rastlín

Kúpte semienka obľúbených kvetov alebo bylín. Mamička si sadenice môže dať na záhradku alebo balkón. Mamičke potom už dáte obľúbené sadenice napríklad v štýlovom kvetináči.

Kreativita a osobný dotyk môžu urobiť z darčeka zvláštny zážitok. Vyskúšajte niektoré z našich tipov, ktoré nájdete nižšie.

bylinkova-zahradka-truhlik   fotografie-na-dreve_1

Čo vyrobiť mamičke ku Dňu matiek

DIY darček ku dňu matiek dá mamičke najavo, že ste si dali na darčeku záležať a zároveň tieto darčeky značne šetria aj vašu peňaženku. Inšpirujte sa naším zoznamom.

  • Výroba soli do kúpeľa vám zaberie len niekoľko minút

Stačí vlastne zmiešať epsomskú soľ so sušenými bylinkami a obľúbeným esenciálnym olejom vašej mamičky a máte voňavý darček hotový mrknutím oka. A do čoho soľ do kúpeľa zabaliť? My sme vyskúšali štýlové sklenené koreničky a výsledok vyzeral skvele. Odporúčame vyskúšať.

  • Pečený čaj poteší každú mamičku

Pečený čaj zvládne naozaj každý (osobne vyskúšané). Zabaliť ho potom môžete do krásnej dózy s dreveným vekom a doplniť o štýlové menovky, ceduľky a iné výrezy z preglejky.

  • Vyrobte mamičke originálnu sviečku

Novú a krásnu sviečku vyrobíte zo starých obhorených sviečok. Nielen, že potom pred sebou máte originálny darček, ale aj produkt v duchu zero waste. A do čoho najlepšie sviečku urobiť – nám sa oplatili napríklad kokosové misky, ale aj staré zaváracie poháre. Použiť ale môžete aj starší hrnček či drevenú misku. Výrobok bude o to originálnejší.

  • Lapač snov zvládne aj začiatočník

V ponuke ČistéhoDreva.sk nájdete množstvo atraktívnych komponentov a doplnkov pre tvorenie. Okrem iného aj priadze a polotovary na lapače snov. S dreveným polotovarom vám navyše výroba pôjde rýchlo od ruky a aj začiatočník môže vytvoriť doslova umelecké dielo. Pusťte sa do toho! Podrobný návod na to, ako vyrobiť lapač snov, nájdete aj v našom magazíne.

  • Macramé dekorácie na stenu

Pri výrobe darčeka pre mamičku môžete zúročiť aj vaše znalosti a zručnosti. Viete háčkovať? Alebo ste sa pozreli v macramé? Vyrobte pre mamičku niečo osobné. Macrame dekoráciu na stenu sme zvládli aj my!

sul-do-koupele   kokosova-svicka   macrame

Význam a história dňa matiek

História Dňa matiek siaha až do starovekých čias, kedy boli materské postavenie a úlohy v rôznych kultúrach oslavované prostredníctvom rôznych rituálov a obradov. Moderná podoba Dňa matiek, ako ju poznáme dnes, vznikla v 20. storočí vďaka aktivitám a úsiliu jednotlivcov a organizácií, ktorí chceli zdôrazniť význam materstva a materskej lásky v spoločnosti. Tento deň slúži ako príležitosť vyjadriť vďaku a lásku k matkám a uvedomiť si ich neoceniteľný prínos v našich životoch.

Originálne darčeky ku Dňu matiek na poslednú chvíľu

Patríte rovnako ako ja medzi zábudlivé typy? Potom aj pre vás máme nápady, aké darčeky zaobstarať na poslednú chvíľu bez toho, aby sa akokoľvek znížila ich kvalita. Mamičke môžete zaobstarať darčekový poukaz, prípadne obľúbenú pochúťku. Ďalším tipom je aj kytička, ktorá každú mamičku poteší.

Tieto a mnoho ďalších drevených drobností budú skvelým darčekom pre mamičky všetkých vekových kategórií. Ďalšiu prírodnú inšpiráciu nájdete na ČistéDrevo.sk. Tak aký darček k sviatku matiek vyberiete?