AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

Leto je tu!

dieta-v-piesku

Leto je obdobie, ktoré praje spontánnosti – môžeme sa proste zobrať a robiť to, čo si práve zaumienite. Nie je potrebné nič plánovať, mali by sme si užívať dobré veci v momente, keď sa práve objavia, obzvlášť keď je vonku slnečno. Pripravte sa na leto s predstihom – stačí mať po ruke ľahký prenosný nábytok a doplnky, ktoré môžete len vziať do rúk a kedykoľvek vyraziť von.

Urobte si čas na seba

Poznáte ten úžasný letný pocit, keď si po nádhernom slnečnom dni sadnete s knižkou ku káve? Pokiaľ máte pri dome záhradku, jazdíte na chalupu alebo k babičke s dedkom, nie je nad pohodlné ležadlo, na ktorom sa môžete spokojne slniť, zatiaľ čo sa Vaše ratolesti hrajú. Už to chce len do ruky vychladený drink s čerstvo natrhanou mätou a prútený podnos plný dobrôt, že?

piknik-v-trave

Neseďte s deťmi doma

Deti si v lete odpočinú nielen od školských lavíc, ale taktiež od televízie, mobilov a počítačov. Vonku pre ne môžete vymyslieť obrovské množstvo aktivít. Drevené pieskovisko milujú hlavne menšie deti, povolia uzdu svojej predstavivosti a vydržia sa na nich hrať dlhé hodiny – vyberte preto pieskovisko s lavičkou a ideálne aj so strieškou, aby sa Vaši miláčikovia neupiekli. Vedľa nešliapnete ani s klasickou drevenou hojdačkou, na ktorej sme sa v detstve hojdali snáď všetci.

Deti rady pozorujú zvieratká, kúpte im preto kŕmidlo pre vtáčiky a hotelík pre chrobáky. Väčším deťom môžete vybrať niečo odvážnejšie, napríklad luk a šípy alebo kušu s terčom, radšej ich pri tom ale strážte. Tých úplne najmenších schovajte v teepee, bábätko si aspoň v tieni zdriemne na čerstvom vzduchu a mamičky môžu v súkromí dojčiť.

pieskovisko   zahradny-kroket

Pošlite deti „na službu“ k prarodičom

Asi sa všetci zhodneme, že najkrajšie spomienky z detstva sa spája s časom stráveným s babičkou a dedkom. Sú to tí najlepší kamaráti, deťom sa s láskou venujú, trochu im povolia uzdu a naučia ich veci, na ktoré rodičia v dnešnej uponáhľanej dobe nemajú čas. Spomeniete si, čo ste s prarodičmi robievali vy? Chodili ste na huby a lesné plody, starali sa spolu o záhon, rozprávali si príbehy u opekanie špekáčikov a vyrážali do prírody za dobrodružstvom s rezňom v batohu? Zbaľte svojmu dieťaťu batôžtek a môžete pridať aj pár vecí naviac – obľúbenú knižku, kôš na hubyzáhradné náradie pre deti alebo vonkajšie hry.

rybezlovy-kolac   zahrada-s-detmi   kose-plne-hub

Pozvite k stolu prírodu

Stačí vybrať pár kvietkov na záhrade a dať ich do vázy alebo naplniť debničku voňavým letným ovocím. Doplnky z prírodných materiálov, ako napríklad prútie, navodia aj vnútri pocit teplých letných dní. Prestrieť stôl so všetkou parádou sa oplatí aj pre pár ľudí – krásne prestrieť môžete aj na balkóne a na terase. Niečo dobré si môžete dať aj vonku s deťmi, v pergole pri grile s rodinou či na romantickom pikniku v lese.

Ak nás posledné mesiace niečo naučili, tak je to potom vážiť si času, ktorý môžeme stráviť s rodinou a priateľmi. Či už teda plánujete na letné týždne podniknúť čokoľvek, buďte spolu a užite si so svojimi blízkymi voľné chvíle naplno.