AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

Ako zariadiť detskú izbu pre prváčika?

 nahledovy-skolacka

Prešli ste s vašou ratolesťou v apríli úspešne zápisom do prvej triedy a máte vďaka tomu doma predškoláka, ktorý si to už tento rok viac či menej nadšene bude raziť prvýkrát do školy?

Od teepee stanu k písaciemu stolu

Hoci vaša malá slečna či mladý pán boli ešte nedávno bábätkami, ich svet sa začína veľmi výrazne meniť a s tým sa menia aj ich potreby. Ešte pred nedávnom ste pre svoje milé deti škôlkou povinné zhotovovali teepee stany pre vymedzenie ich súkromia a podporu budovania identity, teraz už je ale načase poobzerať sa po „dospeláckej“ posteli, skrini, písacieho stolu a iným vybavením do detskej izby pre školáka.

Domčekové postele pre menších i väčších

Základom detskej izbičky pre malého predškoláka je bezpochyby kvalitný písací stôl a posteľ. Ak chcete vašim milým malým budúcim školákom dopriať ešte aspoň jednu spomienku na vek, kedy takmer nič nemuseli, venujte im ako predstupeň klasickej postele drevenú posteľ v tvare domčeka, ktorej skelet je vyrobený z masívneho borovicového dreva, ktoré môžete brúsiť a lakovať na rôzne farebné odtiene.

Domcekova-postel

Debničkový regál zaistí dostatok úložného priestoru

Okrem postele a písacieho stola bude váš predškolák potrebovať väčšie množstvo priestoru na odloženie aktovky, učebníc, zošitov, pier a ceruziek, preto sa pri vybavovaní jeho izbičky zamyslite aj nad úložným priestorom, ktorého efektívnym a ekonomickým riešením sú regály a knižnice z drevených debničiek. Debničky vďaka svojej variabilite umožnia poskladať funkčnú knižnicu či regál alebo ich môžete použiť samostatne ako poličky na stenu. Vďaka masívnemu do hladka hobľovanému smrekovému drevu je debničkový regál zdravotne nezávadný, dokonca má aj atest, a môžu ho využívať aj deti s alergiou.

drevene-debnicky-v-izbe

Nevyhnutné doplnky

Nezabudnite aj na to, že váš prváčik bude potrebovať svoj pracovný priestor vybaviť rôznymi doplnkami, ktoré nájdete v kategórii „Do kancelárie„. Deti určite ocenia sadu drevených pasteliek aj s orezávačom v drevenom púzdre či drevený stojan na ceruzky a perá. Zamyslite sa ale aj nad tým, že váš školák bude spočiatku potrebovať zaviesť do svojej školskej prípravy poriadok a v tom mu ako nástroj skvele poslúži korková nástenka, na ktorej si bude môcť prichytiť pripomienky svojich úloh, školský rozvrh a ďalšie dôležité informácie, ktoré bude mať stále na očiach.

Múdro zorganizovaný pracovný priestor pomáha k dobrým školským výsledkom

Pre prehľadné uloženie písacieho náčinia a drobností, bez ktorých sa žiadny školák nezaobíde, zase skvele poslúžia drevené boxy a organizéry s viečkom alebo bez neho. Nielen prváci do nich skryjú všetko, čo by na ich stole spôsobovalo neporiadok a sťažovalo im sústredenie. Zároveň však potrebné veci zostanú po ruke. Ak chcete svojmu malému školákovi urobiť radosť a zároveň mu pripraviť milú spomienku, nechajte mu na organizér vypáliť dátum jeho prvého školského dňa alebo inú informáciu, nad ktorou sa po rokoch rád pousmeje. Na druhú stranu šesťročný cvrček stále ešte potrebuje veľa priestoru pre hry a ešte viac pre hračky. Kúpte mu na hračky praktickú sadu drevených boxov na kolieskach, ktorú neskôr využije na zošity a učebnice a prakticky s ním porastie.

nabytok-z-debniciek