AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

DIY: Ako si vyrobiť jesennú dekoráciu na váš stôl

jesenna-dekoracia-kvetinac

Páčia sa vám dekorácie podľa ročných období? Potom nepochybne hľadáte spôsoby, ako originálne vyriešiť jesennú výzdobu na tento rok. Túžite priniesť kúsok prírody aj do vášho interiéru? Rozžiarte váš domov hrejivými farbami jasene a osobitou atmosférou!

jesenna-dekoracia-svietnik

Čo je na to potreba?

  • drevená debnička alebo drevený svietnik
  • zelené vetvičky
  • sviečky (množstvo záleží na vás)
  • drevené ozdoby
  • tekvice (živé alebo umelé – je to len na vás)
  • LED svetielka
  • šišky, jesenné bobule – najlepšie červené a oranžové
  • zelená aranžovacia kocka 
  • držiak pod sviečky

jesenna-dekoracia-vyroba   jesenna-dekoracia-priprava

Ako na to?

  1. Vyberte si základ pod vašu dekoráciu. Na stole sa budú krásne vynímať napríklad drevený črepník nebo debnička. Oboje dodá vašej jedálni prírodný nádych. Ak vás ani jedno nezaujalo, skúste použiť prútený košík, ktorý pre tento účel tiež dobre poslúži. Pokiaľ sa nechcete pustiť do velkého diela, tak si len podľa vlastných predstáv ozdobte drevený svietnik, ktorý vám domov prinesie kúsok samotného lesa. 
  2. Na dno črepníka môžete vložiť kamienky alebo zelenú aranžovaciu kocku, ktorá poslúži ako základňa. 
  3. Teraz už sa môžete vrhnúť na samotné dekorovanie. Najprv si črepník či debničku vyložte vetvičkami podľa výberu. Pekne vyzerajú napríklad smrekové alebo borovicové vetve, ale dobre poslúžia aj bežne dostupné vetvičky z tuje.
  4. Sviečky môžete na vetvičky jednoducho položiť alebo použiť držiaky, ktoré môžete zapichnúť do zelenej kocky. 
  5. Teraz už môžete na vetvičky priväzovať, alebo rovnako ako my jednoducho položiť, najrôznejšie ozdoby. Tu pokojne zapojte deti, ktoré vám ochotne budú dodávať inšpiráciu a radi priložia ruku k dielu. Odporúčame doplniť črepník alebo debničku o jesenné bobuľoviny, tekvice a pekné drevené ozdoby.
  6. Čerešničkou na torte na vašom výtvore budú LED-svetielka, ktoré celkový hrejivý pocit ešte podporia. 
  7. Kreativite sa medze nekladú a vy môžete popustiť uzdu fantázii.

Jednoducho a osobitne

Výroba jesenného črepníka je jednoduchá a výsledok vás bude tešiť oveľa dlhšie a rozhodne viac. Nezabúdajte pri tom na známe príslovie, že v jednoduchosti je krása. Vôbec sa nemusíte báť, nijako nevadí, ak ste vo výrobe dekorácií úplný začiatočník. Podľa nášho návodu všetko hravo zvládnete.

jesenna-dekoracia-v-debnicke

Efektívne využitie vlastného štýlu

Vo výrobe dekorácií môžete experimentovať a využívať sezónne produkty. Výroba domácich dekorácií môže byť aj skvelou terapiou, nehovoriac o krásnom výsledku. Drobné dekorácie naviac môžete použiť ako veľmi osobný darček, ktorý poteší každú sestru, mamičku alebo babičku.

Ak vás výroba bavila a vytvorili ste si originálny kúsok jesene, môžete sa tešiť aj na ďalšie články s podobným námetom .Nabudúce sa spolu zameriame na výrobu dekorácie v strašidelnom Halloweenskom duchu.