AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

Spoznajte kúzlo ručne mletej kávy

kava

Káva je synonymom pre nápoj šťastia. Všetci ju milujú málokto dokáže povedať nie ľahodnej šálke tohto povzbudzujúceho nápoja. Na kvalitu kávy si ľudia dnes potrpia už oveľa viac ako kedysi a čerstvo zomletá káva sa tak dostáva do popredia záujmu.

Medzinárodný deň kávy

Prvého októbra sa už tradične oslavuje deň kávy. Niet sa čomu čudovať, veď ide o najobľúbenejší nápoj vôbec a denne sa vypije dve miliardy šálok naprieč celým svetom. Deň by mal byť presýtený hrejivou hygge atmosférou a príjemnou arómou, ktorá vám naplní celý byt. Táto nádrehrna vôňa ide ruku v ruke s čerstvým mletím. Správne namletá káva je základ dobrej šálky a my vám v článku pomôžeme vybrať ten správny mlynček pre vás.

relax-u-kavy

Mletie kávy v domácich podmienkach

Možno sa pýtate, prečo by ste mali kávu mlieť doma a nie kúpiť už mletú v obchode, alebo si ju nechať namlieť priamo vo svojej obľúbenej kaviarni. Tu je hlavný dôvod prečo taký mlynček na kávu vôbec vlastniť – kávové zrno totiž dokonale absorbuje vzduch i vlhkosť a preto už za hodinu môžu pomleté zrnká “zvetrať” a tým sa nenávratne poškodí chuť i kvalita kávy. Dôležité je aj následné uchovanie kávy. Najlepšie sa zrno uchová vo vzduchotesnej a priehľadnej nádobe, kde káva vydrží čerstvá aj niekoľko týždňov.

kava-zrna

Ručný mlynček na kávu

Chcete zo svojej ranej šálky spraviť pravidelný rituál, ktorý určí ako skvelý bude váš deň? Potom hľadajte autentický ručný mlynček, aký si pamätáte ešte od svojej babičky. Ručný mlynček na kávu má svoje osobité čaro. Jeho údržba je rozhodne jednoduchšia. Mňa osobne elektrický mlynček na kávu prestal takmer okamžite baviť. Vždy sa musí odniekiaľ vytiahnuť, je ťažší a nakoniec ho necháte odložený niekde v komore a pôjdete do kaviarne. Oproti tomu ručný mlynček na kávu veľmi radi vystavíte na nejaké čestné miesto v kuchyni, kde ho budete mať okamžite po ruke. Neporovnateľne priaznivejšia je aj jeho cena. ktorá je mnohonásobne nižšia než u elektrického.

kafemlynek

Kávomlynček

Ručné mlynčeky na kávu patria medzi najobľúbenejšie na svete. Okrem bezkonkurenčnej ceny je ich najväčšou výhodou mechanizmus mletia. Nie je šanca, aby ste samotnú kávu zohriali a tým pádom znížili kvalitu, alebo snáď nerovnomerne namleli či rozsekali kávové zrná. Namletá káva má vždy rovnakú štruktúru a hrúbku mletia si jednoducho nastavíte. Kvalitne namletá káva je potom ideálnym základom pre hodnotný kávový nápoj. Ďalším plusom je ľahká údržba a vysoká životnosť. Ak teda nemeliete denne kávu na desiatky šálok a neviete si predstaviť rituál varenia kávy bez fyzického pričinenia, tak rozhodne stiahnite po ručnom mlynčeku.

Retro mlynček na kávu

Máte radi štýlový domov a všetky vaše kuchynské spotrebiče sú dopodrobna premyslené a perfektne spolu ladia? Službu vám preukáže ručný mlynček na kávu. Retro edícia sa dodnes vyrába a v kuchyni vyzerajú jednoducho luxusne a okrem ich praktického využitia oceníte tiež nádherný a do detailov premyslený vzhľad. Ručný mlynček dokáže oceniť tie najvymazlenejšie kávové zrná, s ktorými to výborne vie.

rucny-mlyncek-na-kavu

Drevený mlynček na kávu

Hľadáte niečo dizajnovo tradičné, čo nikdy nevyjde z módy a napriek tomu bude jeho funkčnosť jednoducho dokonalá? Drevený kávovar má veľa skvelých vlastností. Dokáže z procesu mletia kávy urobiť doslova umelecký úkon, na ktorý sa bude tešiť celá rodina. Stane sa z toho príjemná a hlavne veľmi voňavá rutina. Pokiaľ sa rozhodnete pre ručný mlynček na kávu – drevený, tak nikdy nešliapnete vedľa

mlyncek-na-kavu

Nech si vyberiete mlynček na kávu akýkoľvek, vždy budete spokojní. Vo vašej domácnosti sa bude pravidelne každé ráno šíriť príjemná vôňa kávy. Ak ste pri čítaní dostali chuť horkú šálku, tak si ju s radosťou doprajte. Výborne chutí káva napríklad zo skla a vy si tak dokonale užijete svoju chvíľku odpočinku. Na cestách určite oceníte termohrnky, bez ktorých napríklad my nedáme ani krok.