AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

Tipy na darčeky, ktoré budú všetky deti milovať

drevene-hracky-a-zvieratka

Rodičia chcú pre svojich miláčikov len to najlepšie. Dávajú si preto veľmi záležať, pokiaľ vyberajú niečo, s čím budú ich drobci tráviť svoj čas. Drevené hračky pôsobia na deti v mnohých ohľadoch pozitívne. Rozvíjajú ich zmysly, kreativitu, pamäť aj fantáziu. Ak neviete, čo skvelého pre malých zaobstarať, tak hračky z dreva vrelo odporúčame. Máme pre vás množstvo skvelých nápadov, takže si s darčekmi už nikdy nelámte hlavu.

Výhody drevených hračiek

  • vďaka jednoduchému dizajnu deťom naplno rozvíjajú predstavivosť
  • sú zdravotne nezávadné
  • ekologické a všeobecne šetrné k životnému prostrediu
  • takmer nezničiteľné – len si spomeňte, možno aj vy vlastníte doma hračku, ktorú už mala vaša babička, či dokonca prababička
  • minimálne riziko vzniku alergie
  • príjemne voňajú a sú dokonale hladké na dotyk
  • trvácne – dajú sa rôzne vylepšovať, farbiť a opracovávať

hracky-drevene   dreveny-traktor   

Prírodné alebo farebné?

Preferujete prírodný dizajn bez rušivých farebných elementov, alebo naopak vaši drobci bez farebných hračiek nespravia ani krok? Všetko má svoje pre aj proti. Farebné hračky sú pre deti doslova magnetom. Ich dizajn rozvíri akúkoľvek hru a samozrejme učia aj tie najmenšie deti rozoznávať farby a tvary. Hračky z masívneho dreva bez akejkoľvek úpravy zasa podnecujú správnu mieru predstavivosti a podporujú kreativitu.

Vzdelávacie hračky

Drevené vzdelávacie hračky podporujú zručnosť, kreativitu a jemnú motoriku. Preto ich vrelo odporúčame aj pre najmenších škriatkov. Tým sa budú páčiť napríklad motorické prevliekačky, ale tiež farebné kocky, ktoré učia deti pracovať s trpezlivosťou. Oceníte aj drevené farebné nasadzovačky, tie okrem motoriky rozvíjajú aj zdravú zvedavosť – deti spoznávajú tvary, farby a učia sa počítať. Ak vám nevadí trocha hluku, tak svoju pozornosť venujte dreveným hudobným nástrojom. Za zaujímavé považujeme aj to, že nech sú deti akokoľvek divoké alebo majú poruchu pozornosti, tak u balančných veží sa dokonale upokoja. Veľmi zaujímavý paradox!

drevene-hracky-strom   drevene-hracky-kruzky   drevena-hracka-strom

Detské hračky pre chlapcov aj dievčatá bez predsudkov

Podľa pohlavia sme hračky rozdelili iba pre lepšiu orientáciu v produktoch. Neznamená to, že zastávame názor, že by si dievčatko nemohlo hrať s dreveným nákladiakom a chlapček neodolá kúzlu domčeka pre bábiky. Podlahnite detskej realite plnej fantázie bez akejkoľvek zaujatosti a prajeme šťastnú ruku pri výbere darčeka presne podľa predstáv vášho dieťatka!

Hračky pre chlapcov

Hľadáte najlepšie drevené hračky pre chlapcov? Chlapca poteší napríklad drevený štít, meč alebo luk a šípy. Vo svojom hraní sa okamžite dostanú o niekoľko storočí späť a využijú svoju kreativitu. Tvorivosť chlapci využijú tiež pri stavbe najrôznejších vychytávok alebo obydlia. Drevená stavebnica by preto nemala chýbať v žiadnej detskej izbe. Rozpútať veselú hru vedia aj drevené autíčka a traktory v prírodnom dizajne. Práve v tej chvíli môžu deti naplno využiť svoju fantáziu a svoje pojazdné hračky akokoľvek vyzdobiť alebo ponechať im čistý vzhľad. 

dreveny-traktor-s-vleckou   dreveny-mec-a-stit   dreveny-prak

Hračky pre dievčatá

Drevené hračky pre dievčatá (a nielen pre nich) vedia zahrnúť celý rad predmetov zo sveta dospelých, a umožnia tak dieťaťu hrať sa vo svojom súkromnom prostredí plnom fantázie. V tomto ohľade ocenia dievčatká napríklad detskú kuchynku, kde môžu napodobňovať svojich rodičov, domček pre bábiky alebo napríklad drevená farma vytvoria pre dievčatko hrejivú atmosféru plnú vlastných nápadov a priestoru pre vlastné uvažovanie. Nepoznáme malú parádnicu, ktorá by nemilovala bábiky – vhodným kočíkom, postieľkou alebo akýmkoľvek doplnkom spravíte každému dievčaťu obrovskú radosť.

detska-kuchynka   domcek-pre-panenky   dreveny-kocarik

Drevené hračky pre bábätká

Dokonalý materiál, akým drevo bezpochyby je, sa nám pre najmenších javí ako ten najvhodnejší. Bábätká a batoľatá skúmajú a spoznávajú svet okolo seba najmä ústami. Nezávadnosť musí byť pre rodičov v tomto prípade zásadná. Na hryzenie samozrejme najviac vyhovuje práve drevený materiál. Batoľatá nadchne napríklad drevené ovocie a zelenina na krájanie. Ak hľadáte nejaký väčší darček, tak hojdací koník patrí k tým najobľúbenejším hračkám už niekoľko desaťročí, možno storočí, a bol to úplne prvý produkt na našom sklade.

klip-na-cumlik-v-krabicke   klip-na-cumlik   drevena-hracka-torta

Výrobcovia hračiek sa stále posúvajú dopredu. Nielen že vnímajú v detských hračkách pre dievčatá a chlapcov silne zakorenenú tradíciu, ale tiež reagujú na stále vyšší dopyt po nezávadných hračkách v jednoduchom dizajne. Aj vďaka tomu trh s drevenými hračkami nezaspal na vavrínoch a stále sa zdokonaľuje. 

Tak ako, už ste si vybrali tú najdokonalejšiu hračku pre vášho malého škriatka?