AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

Tí najlepší pomocníci do kuchyne nielen o Vianociach

pomocnici-do-kuchyne

Vianoce už pomaly ale isto klopú na dvere a všetkých nás čaká tak trocha maratón a šialenstvo v kuchyni. Ak plánujete s predstihom, tak sa s vami veľmi radi podelíme o skvelé tipy, ako pri vianočných prípravách ušetriť trochu času bez toho, aby ste zľavili zo svojho kuchárskeho umenia. Vaše geniálne pochúťky sa na stôl budú nosiť v naprostej pohode a bez stresu.

Kuchynský robot

Multifunkčný pomocník vás nikdy nenechá v štichu. Využijete ho pri miešaní cesta, na mletie mäsa, pasírovanie ovocia, mixovanie, šľahanie, odšťavovanie potravín, ale napríklad aj na prípravu domácich cestovín. Výber vždy podriaďujte predchádzajúcemu hľadaniu informácií. Zamerajte sa najmä na výkon, funkciu, počet rýchlostí, príslušenstvo a v neposlednom rade i dizajnové prevedenie – kuchynský robot nemusí byť schovaný v skrini alebo v komore. Pekný a funkčný robot si zaslúži aj čestné miesto vo vašej kuchyni.

Uchovávanie pečiva a voňavých cukroviniek

Aby vám dobroty nejakú dobu vydržali, tak sa musia dôkladne uskladniť. Pečivo odporúčame uchovať zabalené v čistej utierke a následne vložené do vhodnej nádoby. Na trhu teraz existuje veľa štýlových chlebníkov, ktoré vašej kuchyni budú pasovať. Kvalitné sklenené alebo plechové dózy s vekom zase hravo schovajú sušienky, vianočné pečivo aj dobroty pre deti.

pernicky-recepty   chlebnik-s-bambusovym-vekom   susienky-v-doze

Pasírovanie ovocia a zeleniny

Pasírovanie je kuchárska technika, ktorá si poradí s väčšou časťou úrody, vytvorí dokonale hladkú polievku a bude aj verným pomocníkom pri výrobe domáceho džemu. Na pasírovanie nepotrebujete žiadnych drahých pomocníkov, stačí pasírovacie sitko a guľa na pasírovanie a výsledok je rýchlo na stole. Taký džem z citrusov plný voňavého korenia bude v lineckom pečive jednoducho neprekonateľný. Alebo snáď stiahnete po letných zásobách?

Drevené kuchynské náčinie

Pre dlhú životnosť vašich teflónových panvíc a nerezových hrncov sa hodí nekovové kuchynské náčinie. Tiež ste na obracanie rezňov vždy používali dve kovové vidličky ako ja? Drevené kliešte vám ušetria nielen prácu, ale aj váš riad. Drevené varešky, obracačky a príbory sa budú v kuchyni hrejivo vynímať. Vďaka svojmu prírodnému pôvodu bez toxických látok neničia žiadne živiny a vitamíny a preto na najviac hodia ku styku s potravinami. Vďaka týmto vlastnostiam sa drevený riad využíva najmä v zdravej kuchyni. Svoj potenciál ale neschová ani pred milovníkmi dobrého jedla – materiál má výborné izolačné schopnosti a vy si môžete perfektne teplé jedlo vychutnávať ešte o niečo dlhšie.

miska-z-olivoveho-dreva   servirovanie-chutoviek   drevene-kuchynske-nacinie

Domáce pekárne

Radi obmieňate zavedené recepty alebo sa stravujete zdravšie? V tom prípade podľahnite kúzlu domácej pekárne, Vyrobíte si v nej báječne chrumkavé ražné chleby, bezlepkové pečivo, môžete v nej miešať cesto. Pekáreň ale upotrebíte napríklad aj pre výrobu sladkého džemu a domáceho jogurtu. Oceníte najmä jej ľahké ovládanie a údržbu. Ak máte radi čerstvý chlieb pečený v klasickej rúre, tak nie je problém si cesto pripraviť v pekárni a potom jednoducho vyklopiť do ošatky, nechať kysnúť a následne dať na plechu piecť do teplovzdušnej rúry. Výsledok bude tradičný, autentický a bude skvelo voňať.

chleba-s-pomazankou   chleba-na-dosticke   chleba-domaci

Kuchynská váha

Nevyhnutný pomocník pre všetkých vášnivých pekárov, nadšených kuchárov, ale aj milovníkov zdravého stravovania. Vianočné pečenie sa bez dobrej váhy jednoducho nezaobíde. Digitálna váha vám ušetrí veľa času, ale tiež kuchárskych karambolov. Každý pekár mi dá iste za pravdu, že stačí malá nezrovnalosť v pomere ingrediencií a konečný výsledok má už k dokonalosti veľmi ďaleko. Presné váženie je pri pekárskej práci zásadné. S digitálnou váhou hravo docielite bezchybne presných výsledkov. Prípravy vianočného pečiva sa tak v žiadnom prípade nemusíte báť.

kuchynska-vaha-cervena   kuchynska-vaha   kuchynska-vaha-strieborna

Dosky a valčeky

Ešte nemáte drevenú dosku na cesto? Tak to rýchlo napravte. Nie je nič horšie, než po každej príprave vianočných dobrôt drhnúť kuchynskú linku od zbytkov cesta a škrabancov od formičiek. Vďaka doske na cesto ušetríte veľa nervov. Bez valčeku si pečenie už vôbec nevieme predstaviť. Viete ale, že nemusíte využiť iba dubové drevo? K rozvaľkaní cesta, poťahovacích cukrárenských hmôt alebo k drveniu sušienok či orechov skvele poslúži valček z olivového dreva alebo jednoručný valček a naším tajným tipom sú úžasné valčeky so vzorom.

pernicky-na-doske   doska-valanie   valcek-na-doske

Embosovaný valček a pečiatky na cesto

Celá rodina sa môže utĺcť po vašom výnimočnom vianočnom pečive? Vám ale iba jeho zdobenie zaberie neskutočne veľa času. Chcete neopozeraný nápad, vďaka ktorému si nájdete tento rok čas na rozprávky v televízii i punč s priateľmi? Vsaďte na pečiatky na cesto alebo embosované valčeky. Krehké sušienky so vzorom si zamilujú nielen deti a ich výroba je výrazne jednoduchšia.

embosovany-valcek-vianoce

Máte v rodine a medzi kamarátmi vášnivého kuchára alebo kuchárku a neradi dávate pod stromček veci, ktoré potom skončia niekde schované v skrini? Naše tipy sú totiž aj skvelými nápadmi na užitočné originálne darčeky pre každého.