AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

Čo dať dieťaťu za vysvedčenie

vysvedcenie

Blíži sa polrok a vysvedčenie už klope na dvere. Za svoju snahu si vaše ratolesti zaslúžia nejakú odmenu. Zaručené tipy na darčeky, ktoré majú úspech, nájdete v tomto článku.

Čo vyjadruje darček k vysvedčeniu?

Nie je vôbec dôležité, či je vaše dieťa premiantom alebo nie. Darček za vysvedčenie má predsa oceniť ich celoročnú snahu, nech už je výsledok akýkoľvek. Je prínosné, moment, keď dieťa prinesie domov vysvedčenie, pojať trochu slávnostne, aby syn alebo dcéra pochopili, že sa jedná o výnimočný okamih. Môžete vziať ratolesti napríklad na slávnostný obed alebo do cukrárne, či na obľúbenú zábavu. Nie je od veci dieťaťu veľmi konkrétne povedať, čo sa mu v školskom roku podarilo, prípadne vyjadriť radosť, alebo dať radu, čo by sa mohlo nabudúce trochu lepšiť. Rozhodne by ste podľa psychológov nemali výkon kritizovať, ale ani prehnane chváliť. Nechcete predsa, aby deti mali výsledky len na základe toho, že chcú byť od rodičov pochválené.

decko

Originálne darčeky pre menších školákov

Väčšina ľudí, ktorí s deťmi pracujú, odporúča nekupovať za vysvedčenie drahé darčeky. Naopak, podporujú nápad s niečím drobným, čo napríklad pri zdokonaľovaní svojich schopností a zručností využijú. Môžete samozrejme aj nechať, aby si dieťa vybralo svoj darček samo, ale sami my zrejme dáte za pravdu, že menšie deti by si v hračkárstve, papiernictve alebo kníhkupectve najradšej kúpili všetko. Máme teda pre vás pár zaručených tipov, ktoré dieťaťu urobia radosť a zároveň sa budú pýšiť edukatívnymi funkciami, čím potešia aj nás rodičov.

drevena-tabule   tabule-ze-dreva

  • Detské drevené počítadlo – príde vám to trochu retro? Pravdou ale zostáva, že školské guličkové počítadlo stále vie menším deťom vysvetliť tie najrôznejšie matematické úkony a to hravou formou.
  • Drevená magnetická tabuľa má mnohostranné využitie a snáď nikdy nevyjde z módy. Na drevenú magnetickú tabuľu si deti môžu kresliť, nechávať odkazy, ale aj plniť zadané úlohy.
  • Súprava pasteliek a drevený blok, čo poslúži ako tajný deník pre chlapca aj pre dievčatko – na poznámky, ktoré majú zostať pred svetom ukryté, alebo na maľovanie. Pridajte k tomu fixky, drevené pastelky alebo gélové perá a radosť bude stopercentná. 
  • Kniha – Poznáte snáď lepší darček?

drevena-pastelka   drevene-pastelky   dreveny-blok

Čo poteší starších študentov?

Požiadavky adolescentov je ťažšie splniť. Prím u nich hrá najmä elektronika, takže doplnky k elektronike, alebo pre slečny niečo na skrášľovanie budú zásahom do čierneho.

drevena-hra   stolni-hra-ze-dreva   stolni-hry 

  • Drevený stojan na mobil – Vypaľovanie do dreva poskytuje nespočet originálnych možností. Stojan na mobil na stôl s vlastným menom alebo motívom obľúbeného športu nikoho nenechá na pochybách, pre koho bol darček určený.
  • Stojan na tablet či knihu je skvelou pomôckou pre všetky vekové kategórie. Je praktickým pomocníkom medzi drevenými organizérmi na pracovný stôl. 
  • Vešiak na šperky – Mladé slečny sa bez doplnkov samozrejme nezaobídu. Zaobstarajte im niečo štýlové.
  • Stolové hry – Vedeli ste napríklad, že šach cvičí nielen logické myslenie, ale je aj obľúbenou pomôckou na udržanie dobrej duševnej kondície? 
  • Bluetooth reproduktor si v izbe dieťaťa určite nájde svoje miesto a hodí sa aj do ruksaku.
  • Kniha – Aj staršie deti ocenia dobrú knihu obľúbeného autora. Môžete prihodiť napríklad vlastnoručne robenú záložku s obľúbeným motívom vašej ratolesti.

stojan-na-mobil   zalozka   dreveny-reproduktor

Darček s venovaním ponechá peknú spomienku

Ako sme už spomínali, tak vrelo odporúčame ísť cestou nejakého spoločného zážitku. Poteší aj drobnosť, ktorá bude pamiatkou za vysvedčenie. Ja si napríklad darček za prvé vysvedčenie – Atlas zvierat – pamätám doteraz a momentálne ho využívajú moje deti.Stále väčšej oblube sa v poslednej dobe samozrejme tešia darčeky s motívom na mieru.

Originálnu pozornosť pre vašu ratolesť hravo vytvoríte pomocou gravírovania do dreva. Na výrobku môžete zanechať odkaz alebo akúkoľvek inú pamiatku, ktorá v dieťati vyvolá príjemný pocit zadosťučinenia. Na gravírovanie sa pokojne vrhnite sami alebo využite špecializované e-shopy, ktoré darčeky na mieru vytvoria presne podľa vami zvolených preferencií – ako je práve naše ČistéDrevo.sk!