AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

Vdýchnite druhý život atypickým výrobkom z dreva

II-akost

Ak chceme lepší svet, mali by sme začať u seba. Ohľaduplnosť a udržateľnosť patrí medzi hlavné piliere ČistéDrevo.sk. Preto sme sa rozhodli obmedziť plytvanie v našej dielni a sklade na minimum a vytvoriť na e-shope sekciu výrobkov, ktorým dávame druhú šancu. Produkty, ktoré v kategórii II. akosť nájdete, nie sú žiadne vyslúžilé kúsky z druhej ruky. Ide o stále bezpečné a funkčné výrobky, ktoré iba nenapĺňajú naše štandardy kvality. Môžu vám poslúžiť ako základ pre ďalšie tvorenie alebo jednoduchú opravu, a práve preto tento staro-nový sortiment ponúkame s akčnou cenou.

Čo tu pre vás máme skladom a prečo?

Druhá akosť rozhodne neznamená horšiu kvalitu. Jedná sa o rozmanitú škálu tovaru, ktorý je už raz rozbalený, prípadne poškriabaný, s poškodeným obalom alebo chýbajúcimi súčiastkami, ale ani trochu nestratil na svojej funkčnosti.

Výhody bazárového tovaru

  • Jedná sa o kvalitné produkty, ktoré sú pre drobnú vadu výrazne zľavnené. Potrebujú len trochu starostlivosti, ľahko ich opravíte. Ideálne pre šikovné slovenské rúčky, fanúšikov DIY, domácich majstrov aj nadšencov vintage renovácií.
  • Ste tiež ten typ človeka, ktorý nerád veci vyhadzuje, alebo máte niekoho takého v rodine? II. akosť našich výrobkov pre neho bude dokonalým darčekom, bez ktorého sa nezaobíde.

renovacia-debnicky

Pre jedného odpad, pre druhého poklad

Upcycling sa v posledných rokoch skloňuje čoraz častejšie. Čo ale toto slovíčko vlastne znamená? Ide o premenu použitého bazárového alebo dokonca nepotrebného tovaru, ktorý s trochou starostlivosti získa úplne nový a lepší rozmer. Zachránený nábytok, doplnky do domácnosti, dekorácie a iné predmety dennej potreby majú svoje špecifické miesto na trhu a vytvárajú tak priestor, ktorý rozpráva osobitý príbeh okorenený len vašou fantáziou.

renovacia-stolicky   upcyklacia-stolicky

Nevšedné nápady na upcyklaciu

  • Máte doma nepoužívané pieskovisko, z ktorého deti dávno vyrástli? Urobte z neho lúku pre motýle, ktorá vám do záhrady prinesie niečo pekné, ale aj užitočné – motýle opeľujú kvety a odháňajú vošky.
  • Zo starej drevenej debničky môžete ľahko vytvoriť pelech pre zvieratká.
  • Vedeli ste, že aj prútený košík môže poslúžiť ako krásny a netradičný kvetináč? 
  • Drevená búdka sa dá ľahko opraviť a k oprave môžete pustiť aj deti.
  • Truhlica výborne poslúži napríklad aj ako jedinečný konferenčný stôl. Ten si veľmi ľahko vyrobíte aj z debničiek, inšpirácie je plný Pinterest.

debnicka-peliesok   dekoracie-z-debniciek

K akému štýlu sa upcyklácia hodí?

Zrejme vás neprekvapí, že sa recyklácia netýka len originálneho štýlu obliekania či dekorácií, ale najmä preferencií v oblasti bytového dizajnu. Pokiaľ aj vy fandíte upcyklácii, potom vás iste lákajú antikvariáty a najrôznejšie bazáre nábytku, kde si prajete nájsť jediné – osobitý kúsok, ktorý si môžete vyšperkovať podľa vašich predstáv. Štýlový ráz vášho bývania tak vytvorí aj lacnejší nábytok a doplnky druhej akosti, ktoré zaobstaráte za skvelú cenu a vhodne si ich pretvoríte a následne aj zakomponujete do požadovaného priestoru.

K akému štýlu sa tovar z II. akosti hodí? 

  • Vidiecky a rustikálny štýl
  • Boho
  • Škandinávsky štýl
  • Vintage
  • Provensálsky štýl

debnicky-v-zahrade

Hoci je to možno neuveritelné, podľa porovnávača tovaru Heureka.sk sa zákaznícu druhej akosti v žiadnom prípade neboja a na e-shopoch ju dokonca vyhľadávali. Láka najmä výhodný pomer kvality a ceny, ale aj znížený konzumný vplyv na svet okolo nás. 

Pochváľte sa aj vy a ukážte nám, ako ste si zrecyklovali nábytok či doplnky do domácnosti, a vdýchli im úplne nový rozmer. My sa už teraz na vaše odpovede veľmi tešíme!