AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

10+ tipov na použitie debničiek

debnicky

Viete, že existuje nespočetné množstvo spôsobov, ako využiť debničky z dreva? Masívne prevedenie drevených debničiek uspokojí milovníka moderny, luxusu, provence aj škandinávskeho štýlu bývania. Drevené debničky nemajú len praktický účel, sú aj skvelou drevenou dekoráciou. Poďte sa spoločne s nami pozrieť ako originálne zasadiť boxy nielen do interiéru, ale aj exteriéru.

1. Závesný kvetináč

Vytvorte si doma štýlovú dekoráciu v modernom duchu. Čo si do závesného kvetináča z drevených debničiek zasadiť?

  • Lampášik
  • Fíkus drobučký
  • Hedera helix
  • Kalísia voňavá
  • Brečtan
  • Starček previsnutý

2. Jarný hrantík trochu inak

Zima už je definitívne preč a je čas na pestré vysadenie hrantíkov v jarnom duchu. Ak nie ste spokojní s klasickými plastovými kvetináčmi, tak rozhodne siahnite po drevených debničkách. Môžete pokojne upcyklovať nejaké staršie debničky, ktoré by ste inak vyhodili. Oproti plastovým kvetináčom oceníte masívne prevedenie, ktoré samozrejme aj niečo vydrží.

debnicka-zavesny-kvetinac   debnicka-jarny-truhlik

3. Záhradné účely

Prenášanie sadeníc do záhonov sa musí vykonávať vždy tak, aby sa v žiadnom prípade malé rastlinky nepoškodili. V tomto prípade rozhodne oceníte praktičnosť drevenej debničky, ktorá na tento účel skvele poslúži. Nielenže prírodný materiál k rastlinám dokonale ladí, ale sadenice budú mať taktiež dostatočný prísun vzduchu.

4. Drevená debna na náradie

Majte všetko svoje záhradné náradie po ruke a už nikdy sa vám nestane, že budete musieť čokoľvek narýchlo hľadať, alebo lopatku zabudnete cez noc vonku na daždi.

5. Debna na drevo

Chýba vám ku krbu niečo štýlové? Drevo úhľadne naskladané v debničke vytvorí nielen skvelú dekoráciu, ale bude výborným podnetom pre hygge chvíľky v každú dennú dobu.

debnicka-na-drevo   debnicka-nacinie   debnicka-naradie

6. Organizovaná pivnica či špajza

Debničky sa samozrejme najviac hodia na organizáciu. Obzvlášť dobrú službu vám môžu spraviť v kuchyni, špajzke, či v pivnici, kde sa postarajú o dokonalý poriadok. Využite debničky na ovocie, zeleninu, zaváraniny, alebo napríklad výberové víno, ktoré si vyžadujú vzdušný priestor a prírodný materiál im len prospieva. V pivnici využijete drevené debničky na zeleninu. Uskladniť do nich môžete napríklad sezónnu zeleninu (zemiaky, mrkvu, kapustu aj červenú repu).

7. Nábytok z debničiek

Nábytok z drevených debničiek je vzdušný, moderný a variabilný. Neviete si predstaviť, aký nábytok z debničiek vytvoriť? Pozrite sa na našu inšpiráciu:

  • knižnica z debničiek
  • polica z debničiek
  • stôl z debničiek
  • botník z debničiek
  • konferenčný stolík z debničiek
  • regál z debničiek

debnicka-kniznica   debnicka-ulozny-sklad-v-pivnici

8. Drevená debna na DIY potreby

Milujete ručnú prácu a po večeroch sa jej radi venujete? Majte potreby na tvorenie macráme, pletenie, háčkovanie, alebo vyšívanie vždy bezpečne po ruke a upratané tak, že sa skôr bude jednať o vhodný drevený doplnok.

9. Debnička ako pelech

Hľadáte ideálny peliešok pre svojho zvieracieho maznáčika? Už nemusíte, drevené debničky sú vzdušné, ľahko vymeniteľné a tiež sa dobre udržiavajú. Stačí pridať pohodlnú podušku a vaše zvieratko sa v debničke bude cítiť bezpečne a milovane.

debnicka-pre-maznacikov   debnicka-na-diy

10. Dekorácie z debničiek na svadbu

Vysnívali ste si svadbu v rustikálnom, vintage alebo boho štýle? Potom vám na svadbe nesmú v žiadnom prípade chýbať drevené debničky. Dekorácie z nich vytvoríte napríklad pre stále obľúbenejšie sweet bary, uvítací priestor aj miesto na odkladanie svadobných darov.

Chcete viac príkladov? Mrknite na náš Pinterest, kde nájdete veľa inšpirácie ako drevené debničky použiť. A nezabúdajte pinovať!