AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

9 rokov s ČistéDrevo – od garáže po ShopRoku!

Nahledovy-firma

Rok 2021 bol pre e-shop ČistéDrevo zlomový. Roky usilovnej práce a inovácií konečne zožali zaslúžené ovocie – vyhrali sme cenu kvality v ankete ShopRoku, v kategórii Ručné práce a tvorenie. A ako sa nám to vlastne podarilo? V nasledujúcom článku sa dozviete, ako dvaja kamaráti z detstva vybudovali z veľkého snu ShopRoka!

Deväťročná cesta z garáže až po ShopRoku 2021

  • 2013 – Kto je teda samotným srdcom e-shopu ČistéDrevo? Dvaja chlapci, ktorí si chceli splniť svoje sny

Majitelia firmy – Tomáš a Tomáš – sú kamaráti už od detstva. Po maturite rozmýšľali, čo budú robiť ďalej a obaja mali veľmi podobnú víziu – chceli na trh prísť s niečím, čo tam chýba. A ako tak každý dobrý príbeh začína, aj oni dvaja začínali s podnikaním od nuly – v garáži od otca. “Drevo je materiál neobmedzených možností a my sami ho milujeme a radi s ním pracujeme, preto bol e-shop s drevenými výrobkami pre nás jasnou voľbou,” zhodujú sa obaja Tomášovia.

firma-kulhos   firma-buclik   firma-ales

  • 2014 – Prvé objednávky a rozširovanie tímu

Začiatok bol samozrejme ťažký, neexistoval žiadny ucelený koncept a firme chýbali skúsenosti. Napriek protestom rodičov chlapci vymenili štúdium vysokej školy za samoštúdium odboru, v ktorom sa našli a venovali mu všetok svoj čas. E-commerce svet, v ktorom zo začiatku samozrejme nevedeli chodiť, im otvoril dvere svojich neobmedzených možností. Zrazu sa objednávky začali hrnúť a nastal čas poobzerať sa nielen po ďalších členoch tímu, ale aj väčších priestoroch.

  • 2015 – Prvá väčšia investícia – laser a náš nový sklad v Havířove

Nový (a prvý poriadny) sklad sa podarilo nájsť v Havířove, kde sme začali baliť naše prvé veľké objednávky. Pre ľahšiu dopravu tovaru od našich stolárov a remeselníkov sme zaobstarali dodávky a do nášho tímu pribudli prví brigádnici – najprv Martin, ktorého krátko na to následoval Marek. Obaja chlapci sú s nami dodnes, jeden má na starosti laser a druhý vedie sklad.

firma-chlapci-dosky   firma-sklad   firma

  • 2016 – Veľké rozširovanie sortimentu

Začali sme vo veľkom vyrábať debničky, ktoré išli doslova na dračku, preto sme museli začať hľadať ďalších dodávateľov, ktorí by nám s výrobou pomohli. Tiež sme došli k záveru, že prútie by nemalo v našom sortimente chýbať, pretože k drevu neodmysliteľne patrí. A tak sa sklad plnil a plnil…

  • 2017 – Sťahovanie do veľkého skladu v Šenove a nákup profi laseru

… až sa naplnil. Rovnakou rýchlosťou potom rástol aj náš tím, a preto sme sa presťahovali do väčšieho skladu v Šenove u Ostravy. Začali sme obchádzať konferencie a zoznamovali sa s ľuďmi v odbore. Veľký zlom prišiel s kúpou profesionálneho laseru, vďaka ktorému sa splnil náš veľký sen o vlastnej výrobe.

  • 2018 – Stále rastieme a už na to sami nestačíme

Každá úspešná firma musí byť vidieť a preto sme na sebe stále pracovali a hľadali možnosti, ako o sebe dať vedieť. Naše aktivity a pozornosť sa pomaly presúvali od výroby a skladu ku kancelárii, a samozrejme aj k obchodným a marketingovým stratégiám. V tej chvíli nám došlo, že už na to sami nestačíme a došlo ku vzniku marketingového tímu.

firma-chlapci   firma-chlapci-sklad   firma-izi

  • 2019 – Nový design nášho dreveného e-shopu

Začali sme viac premýšľať nad tým, či robíme všetko správne, predovšetkým s ohľadom na ľudí – ako tých, ktorí u nás nakupujú, tak tých, ktorí s nami pracujú. Vylepšili sme e-shop tak, aby bol čo najprehľadnejší a najprístupnejší našim zákazníkom, aby mali všetky potrebné informácie po ruke. A vzhľadom na rýchlosť rozširovania našej drevenej rodiny sme zapracovali aj na tímovom duchu – snažíme sa budovať vo firme takú atmosféru, aby bola pre všetkých našich zamestnancov príjemná. Vo firme si tykáme, stretávame sa aj po pracovnej dobe a nechýbajú ani zaujímavé teambuildingové akcie.

  • 2020 – Investícia do farebnej UV tlačiarne

Pretože sa stále snažíme inovovať a mimo predaja a výroby na laseri stále vymýšľame, čo ďalšieho kreatívneho by sme mohli urobiť sami, prišiel čas na nákup tlačiarne. Spojenie farby a dreva sa nám zdalo moderné a vďaka UV tlačiarni vieme splniť nejedno želanie našich zákazníkov.

firma-laser

  • 2021 – Investovali sme do kvalitných fotografií

Drevo neopísateľne vonia, je príjemné na pohľad aj na dotyk – ako ale tieto vnemy dostať k zákazníkovi, ktorý si produkt pred kúpou na e-shope nemá ako ohmatať? Vytvorili sme krásnu fotomiestnosť, kde fotíme produkty v interiéri, aby si ich zákazník mohol doma lepšie predstaviť. Zároveň sme kúpili stroj, ktorý dokáže vyfotiť produkt z 360°, takže si ho môžete prezrieť pekne zo všetkých strán. Tiež sme vypočuli volanie tých náročnejších zákazníkov a doplnili sortiment o luxusnejšie kúsky – napríklad výrobky z olivového dreva a ďalších exotických drevín, alebo napríklad originálne korkové ruksaky a kabelky.

  • 2022 – Víťaz v ankete ShopRoku

Za našu usilovnú prácu sme získali ocenenie, na ktoré sme naozaj pyšní – stali sme sa ShopomRoka 2021, a to v kategórii Ručné práce a tvorenie. Tým to ale pre nás nekončí, naopak! Nadviazali sme spoluprácu s množstvom šikovných ľudí, o ktorých ešte uslyšíte. A čo sa sortimentu týka, už tohtoročné Vianoce sa môžete tešiť na luxusnejší tovar voňajúci nielen po exotike.

firma-fotomiestnost

Čo pre nás víťazstvo znamená?

Sme radi, že je naša usilovnosť a usilovná práca vidieť! Toto víťazstvo nás samozrejme nakoplo a chceme našim verným zákazníkom dokázať, že víťazstvo bolo zaslúžené a že rozhodne nekončíme.

V prvom rade by sme sa chceli zamerať na udržateľnosť prevádzky. S tým je samozrejme spojené ekologickejšie balenie našich drevených výrobkov, teda aspoň tam, kde to pôjde bez toho, aby bola ohrozená ich bezpečnosť pri preprave.

Nemáme radi plytvanie, preto sme vytvorili na e-shope kategóriu II. akosť, kde nájdete produkty, ktoré sú síce mierne poškodené, alebo napríklad slúžili na fotenie, ale sú plne funkčné a za výrazne zníženú cenu.

Nesmieme zabúdať ani na to, že už teraz premýšľame o expanzii do iných krajín a aj keď sa zatiaľ jedná o hudbu budúcnosti, tak už teraz sa snažíme v tomto ohľade posunúť zase o krok ďalej.

Vzhľadom na to, že sme získali Cenu kvality v kategórii Ručné práce a tvorenie, chceme v tomto ohľade našu prácu ešte viac podporiť a pre našich zákazníkov sme vytvorili kategóriu zameranú najmä na veľmi jednoduché DIY tvorenie, kde hlavnú úlohu zohráva práve drevo. Našim zákazníkom sa tiež snažíme sprístupniť na blogu a sociálnych sieťach jednoduché návody na tvorenie. Na našom Pintereste sa už teraz môžete tešiť nielen na návody, ale aj zaujímavú inšpiráciu. Tento rok plánujeme preniknúť aj do vôd YouTube.

Ľudia sú u nás na prvom mieste

Víťazstvo v ankete ShopRoka je pre nás veľkou satisfakciou, ale zároveň aj zodpovednosťou a my dúfame, že sortiment drevených výrobkov bude ľudí aj naďalej baviť a preto chystáme aj množstvo zaujímavých noviniek. Tohto krásneho výsledku by sme ale nikdy nedosiahli bez dvoch najdôležitejších pilierov – našich zákazníkov a zamestnancov

“Chcel by som poďakovať všetkým ľuďom, ktorí každý deň vyvíjajú maximálne úsilie na to, aby ČistéDrevo bylo také, aké je dnes a každý deň sa posúvalo dopredu. A v neposlednom rade ďakujeme zákazníkom za pre nás dôležitú inšpiráciu a podporu. Bez nich by tento projekt nemal vôbec zmysel.”

firma-fotky