AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

Oslava Dňa detí na záhrade baví deti aj dospelých

zavesna-siet

Deň detí sa blíži míľovými krokmi a je treba začať premýšľať, ako deťom usporiadať zábavnú oslavu, na ktorú len tak nezabudnú.

Ako pripraviť tú najlepšiu oslavu?

Deň detí je medzinárodným sviatkom, ktorý sa pravidelne oslavuje 1. júna. Po celom svete sa pripravujú najrôznejšie oslavy, športové a spoločenské podujatia, ktoré deti tak milujú. Ako sa zhoduje väčšina detských psychológov, sú tieto slávnostné akcie pre deti veľmi dôležité, budujú si tak spoločenské väzby a socializujú sa. Skúste sa tento rok prekonať, pozvite k sebe detských kamarátov a usporiadajte tú najlepšiu oslavu Dňa detí.

zahrada-s-detmi

Obľúbené záhradné hry

Bez zábavy by to samozrejme nešlo. Vymyslite preto vlastné hry a súťaže a deti budú skákať nadšením.

Bublinky, kam sa pozrieš

Všetky deti bezhranične milujú bubliny, stačiť im bude aj obyčajný bublifuk. Pokiaľ chcete ale bublinkovú párty povýšiť na úplne novú úroveň, tak kúpte alebo si požičajte stroj na robenie bublín a uvidíte, ako sa deti budú skvele baviť.

Luk a šípy a ďalšia klasika

Klasické detské hry na záhradu, ktoré poznáte ešte zo svojho detstva, majú svoje kúzlo dodnes. Či už zvolíte luk a šípy, záhradný kroket, alebo drevený meč so štítom či akékoľvek iné detské drevené hračky, tak verte, že to deti vždy ocenia.

Maľovanie na tvár

Farby na tvár stoja dnes pár korún a s maľovaním na tvár si užijú veľa zábavy aj dospeláci, ktorí sa na skrášľovaní detských (aj svojich) tvárí skvele vybláznia.

Hon za pokladom

Vymyslite deťom originálne putovanie za pokladom. Stačiť vám bude kreatívna mapa plná zábavných indícií a deťom zase nezničiteľný drevený blok, sada pasteliek a túžba objavovať. Samozrejme nesmiete zabudnúť na poklad, ktorý dobre uschovajte, všetečné deti by ho mohli objaviť skôr, ako vôbec hon za pokladom začne.

Tvorenie s deťmi

Kreatívne tvorenie obzvlášť dievčatá úplne milujú. Vyrábať môžete napríklad zvieratká z papiera, maľovať na vtáčiu búdku (použiť môžete akrylové farby, fixky, ale postačia aj obyčajné drevené pastelky), vyrobiť hmyzí domček alebo sa vrhnúť na stále obľúbenejšie maľovanie kamienkov.

luk   kroket   dreveny-stit

Čím oslavu okoreniť?

Záhrada je krásna sama o sebe a deti milujú poznávať jej tajomné zákutia. Pokiaľ ju ale zútulníte záhradnými dekoráciami z dreva, tak rozhodne nebudete ľutovať. A aké drevené dekorácie zaobstarať?

hmyzi-domcek   domcek-pre-hmyz

Čo na oslave podávať za dobroty

Bez dobrého jedla si oslavu ani nevieme predstaviť. Pozrite sa na najobľúbenejšie pohostenie presne v preferenciách vášho dieťaťa.

  • Super galaktické hviezdy – klasické linecké hviezdičky namočte do misky, v ktorej bude hneď niekoľko farieb, nesmieme ich ale zmiešať, aby potom tvorili supergalaktické mapy.
  • Krekrové lienky – na okrúhle slané sušienky stačí dať rozpolenú paradajku a dozdobiť.
  • Krabie croissanty – croissantom stačí pripevniť na šparadlách očká a zábavná mňamka je na svete.
  • Ovocný ježko – veľmi obľúbenú a zdravú desiatu vyrobíte napichovaním ovocných špízov do prepoleného melónu.
  • Listové pizza slimáky – klasika, ktorá nikdy nezostarne. Môžete urobiť aj sladký variant so škoricou.
  • Sušienkový vláčik – okrúhle a hranaté sušienky stačí spojiť čokoládou a do vzniknutých vozíkov môžete nasypať napríklad lentilky alebo iné maškrty.
  • Machové cupcakes  recept nájdete na blogu.

dreveny-etazer-cupcakes

Viete, čo ešte deti milujú okrem atraktívnych pamlskov? Zábavné servírovanie! Na podávanie lahôdok použite napríklad drevené korýtko, servírovaciu tácku alebo drevený podnos, ale môžete byť ešte kreatívnejší a napríklad krekrové lienky podávať na podložke z kmeňa stromu, čo je rustikálna obdoba drevenej tácky. Fantázii sa medze nekladú. Listové slimáky zase naservírujte do drevenej misky. Za chvíľu bude prázdna! Navyše si deti misku z dreva môžu vziať aj niekde do svojho tajného kútika na záhrade.

Záhradné doplnky, dobré jedlo, neutíchajúca zábava a zábavné detské hry na záhradu vytvoria z vašej oslavy miesto, kde sa každý bude cítiť skvele.