AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

Ako pripraviť dokonalú párty

zahradna-party-servirovanie

Letná atmosféra doslova láka k priateľským stretnutiam, záhradnej párty a najrôznejším oslavám. Užite si zábavu po boku tých najbližších. V nasledujúcom článku nájdete tipy na to, ako si takú párty na záhrade skvele užiť a na čo pri prípravách nezabudnúť.

Bez prípravy to nejde

Na záhradnú párty sa musíte pripraviť s dostatočným predstihom a prípravy vám zaberú veľa času. Dobré je si dokonca spísať zoznam, na čo nezabudnúť. V sparných letných dňoch musíte myslieť najmä na pitný režim. Odporúčame napríklad veľkú sklenenú nádobu s kohútikom. Hostia si potom budú chodiť sami dopĺňať a vy ste bez starostí. V horúčave samozrejme aj čerstvo načapovaná voda bude hneď teplá. Nachystajte si teda aj dostatok ľadu do nádoby, ktorá izoluje teplotu – napríklad nerezové, či drevené vedro.

Pripravte si perfektný priestor

Dostatok priestoru a miesta na usadenie hostí sú kľúčové. Drevený záhradný nábytok budete musieť určite doplniť ešte o ďalšie miesta na sedenie. Svoju službu vám môžu preukázať drevené lehátka, ale napríklad aj drevené kláty šikovne rozostavané do priestoru. Pre deti nezabudnite na záhrade rozložiť deku, kde môžu deti spočinúť. Odporúčame tiež vybrať nejaké tienisté miesto, kde môžete schovať jedlo a studené pitie pred slnečnými lúčmi a v neposlednom rade nezabúdajte napríklad na sviečky, drevené dekorácie, svetielka a balóniky, ktoré vašu párty pozdvihnú o level vyššie.

opekanie-na-zahrade

Čo na záhradnej párty nesmie chýbať

  • Bez dobrého jedla sa jednoducho nezaobídete, pozrite sa nižšie na tipy na štýlové a originálne servírovanie jedla. 
  • Vyzrajte na nepriazeň počasia a buďte pripravení – slnečníky, prístrešky, alebo vetráky sú ideálnou voľbou.
  • Záhradné dekorácie vám vyladia priestor k dokonalosti a dodajú ten správny štýl.
  • Nepodceňujte svetlo – ak sa záhradná akcia pretiahne až do neskorých hodín, tak vy aj vaši hostia to oceníte.
  • Dostatok pitia pre vašich smädných hostí, ktorí sa v sparnom dni budú chcieť určite ochladiť.

Servírovanie jedla

S parnými dňami vyvstáva otázka, aké jedlo servírovať svojim hosťom. Musíte myslieť na to, že na slniečku sa niektoré pokrmy ľahko pokazia. K letu preto neodmysliteľne patrí množstvo zeleniny a ovocia, či grilovanie. Skvelým tipom na pohostenie sú napríklad zeleninové hranolky podávané s ochutenými dipmi. Z vlastnej skúsenosti ho ocení mužské aj ženské osazenstvo.

Ako servírovať štýlovo a bez zbytočného riadu? My sme sa doslova zamilovali do rustikálneho a minimalistického servírovania, ktoré navyše ušetrí veľa času s následným upratovaním. Ideálna je napríklad servírovacia tácka, drevené korýtko či servírovacia doštička, kde všetko pripravíte a hostia si berú podľa ľubovôle. Ošatky na pečivo a kryty na pokrmy proti muchám sú dnes už samozrejmosťou.

casa-a-korbel   ribezlovy-kolac   set-na-syry

Program pre dospelých a zábava pro deti

  • Hudba uvoľní každého návštevníka a spája sa s ňou veľké množstvo zábavy (cez deň ju ocenia najmä deti, vo večerných hodinách očarí pre zmenu dospelých).
  • Záhradné hry – obľúbené sú napríklad drevené kolky, krúžky na hádzanie (ocenia najmä deti), záhradný kroket, petanque a mnohé ďalšie.
  • Vítaným spestrením je osvieženie v bazéne.
  • Vráťte sa do minulosti a zaspomínajte na zábavu a spev pri táborovom ohni. Nechcete na záhrade robiť veľký táborák? A už ste počuli o fínskej svieci?
  • Vymyslite vlastný program – napríklad rôzne súťaže, hľadanie pokladu pre deti, či vlastnú verziu krčmového kvízu.

zahradny-kroket

Hľadáte ďalšie skvelé tipy, ako si užiť leto nielen na záhrade? Navštívte náš Pinterest, kde okrem drevených dekorácií, skvelých receptov, tipov na záhradné aktivity nájdete aj DIY postupy na dekorácie, ktoré oceníte nielen na záhrade.