AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

10 najlepších vychytávok do izby pre prváčika

izba-pre-prvacika

Prázdniny sa pomaly blížia ku koncu a vy určite premýšľate, ako zariadiť pracovný kút pre budúceho školáka tak, aby v ňom bolo dosť priestoru na všetky nevyhnutnosti, poriadok pre lepšiu koncentráciu a samozrejme vychytávky podnecujúce detskú kreativitu a túžbu učiť sa novým veciam. V nasledujúcom článku sa dozviete, čo by v izbičke budúceho prváčika rozhodne nemalo chýbať.

Ako by mala vyzerať izbička pre prváčika

Existuje pár pravidiel, ktorých by sme sa pri zariaďovaní rozhodne mali držať. Pozrite sa na ne spoločne s nami.

Kam umiestniť pracovný stôl

Odporúčame umiestňovať písací stôl pri okne, kde by naň aktívne svetlo dopadalo zboku, či spredu. Rovnako je dobré mať celú izbu rozdelenú na zóny, ktoré pomôžu dieťaťu si v rámci detskej izby vytvoriť isté návyky.

Výška dreveného písacieho stola a kancelárskej stoličky

Nesprávna výška stola a stoličky môže spôsobiť nezdravé sedacie zvyky, ktoré môžu dieťa sprevádzať celý život a vyústiť v dospelosti do nepríjemnej bolesti chrbta.

Výber pracovného stola a detskej stoličky

Výberu detského nábytku by sme samozrejme mali venovať zvýšenú pozornosť. Odporúčame zhotovovať nábytok z masívu, ako bude vysvetlené nižšie. Celkovo by sme na kancelárskom nábytku nemali šetriť. Pokiaľ navyše vyberiete univerzálny kúsok, tak s deťmi porastie pokojne až do puberty a vy tým samozrejme ušetríte. Čo sa týka výberu detskej stoličky pre prváčika, tak z osobnej skúsenosti vrelo odporúčam kúpiť dieťaťu stoličku bez koliesok a možnosti otáčania.

izbicka-pre-prvacika

Dostatok priestoru len pre seba

Zrejme pre vás nebude žiadnou novinkou, že dieťa by svoj študentský kút malo mať iba pre seba a nemal by obsahovať akékoľvek rušivé elementy.

Organizácia na prvom mieste

Iste ani pre vás nie je prekvapením, že príjemný a pozitívny priestor je vždy ten, ktorý je uprataný a dobre organizovaný. Pokiaľ navyše zaobstaráte dieťaťu úložné boxy a rôzne organizéry, ktoré pre neho budú zaujímavé, tak sa nebudete stačiť čudovať, aký poriadok váš prvák vo svojich veciach bude mať. Hoci je to neuveriteľné, tak deti milujú uprataný priestor a vedia si ho aj skvele udržiavať. Stačí im ho sprístupniť.

10 najlepších vychytávok pre prváčikov

Pozrite sa na 10 top vychytávok a kancelárskych potrieb, ktoré vášmu prváčikovi uľahčia vstup do novej éry jeho života.

  • Tabuľa pre deti – či už sa rozhodnete pre korkovú tabuľu, drevenú tabuľu na písanie kriedou, magnetickú tabuľu alebo tabuľu s fixkami – jedno je isté, deti ju budú doslova milovať.
  • Šanóny s motívom na mieru – pokiaľ zvolíte šanóny z dreva, môžete ich akokoľvek ozdobiť, či popísať tak, aby boli pre deti dostatočne prehľadné. Alebo snáď využijete vypaľovanie do dreva od našich šikovných pracovníkov?
  • Kancelárske zakladače – sú presne tým typom nevyhnutností, ktoré udržia pracovný kút v úplnom poriadku. Zaobstarať môžete napríklad zoraďovač na papiere, zoraďovač na dokumenty a samozrejme mnohé ďalšie potreby do “kancelárie” pre deti.
  • Vďaka organizéru na písacie potreby sa vám už nikdy nebudú pastelky, ceruzky a perá váľať po stole.
  • Písacia podložka nesmie na žiadnom písacom stole chýbať. Nielenže ušetríte písací stôl od logického opotrebovania, ale aj na trhu existuje množstvo písacích podložiek s edukatívnym zameraním a tak máte hneď dve muchy jednou ranou.
  • Pokiaľ sú vám priehradky na dokumenty a iné kancelárske organizéry málo, tak rozhodne využite drevené debničky a boxy.
  • Stojan na tablet/knihu patrí k nevyhnutnej súčasti výbavy každého prváka.
  • Štýlové drevené police – vedeli ste, že polica nemusia byť len obyčajné rovné. Na našom e-shope nájdete drevené police v tvare medového plástu, či dokonca domčeka.
  • Slepá mapa Slovenskej republiky sa bude hodiť najmä na výučbu zemepisu, alebo si tam snáď budete zaznamenávať všetky svoje zábavné výlety?
  • Drevené bloky v krásnom prevedení – deti úplne milujú mať svoj vlastný denníček na všetky svoje tajomstvá, ale náš drevený blok môžete použiť aj ako zošit na domáce úlohy. Samozrejme oceníte aj nepreberné množstvo hravých motívov s UV tlačou.

drevene-zakladace   stojan-na-mobil-na-stol   stol-drevene-doplnky

Pracovní kout v přírodním duchu

Každý rodič logicky chce, aby sa jeho dieťa vo svojom pracovnom priestore cítilo čo najlepšie. A ako to dosiahnuť? Samozrejme, že pomocou dreva. Pobyt v prírode má na naše zdravie, myseľ aj telo pozitívny vplyv. Z výskumu organizovaného v Kanade jednoznačne vyplýva, že ľudia trávia na čerstvom vzduchu iba 6% času denne. Rovnaký vplyv na naše zdravie má ale aj príroda, ktorá je sprístupnená aspoň sprostredkovane. Podľa výskumu vedeného kanadským inštitútom FPInnovation má viditeľný povrch z dreva a prírodné materiály významný vplyv na našu psychiku a zdravie. Úspešne totiž bojuje so stresom a zvyšuje celkovú pracovnú výkonnosť. Pokiaľ sa teda rozhodujete ohľadom nábytku do detskej izby, tak všetkými desiatimi odporúčame drevo. O tom, ako presne výskum prebiehal, si môžete prečítať v jednom z našich minulých článkov.

polica-nad-stol   policka-domcek   dreveny-reproduktor

Ak hľadáte inšpiráciu na to, ako zariadiť detskú izbu, alebo aké drevené výrobky si zaobstarať do svojej domácnosti, tak sledujte náš Pinterest, ktorý je nekonečnou studnicou kreatívnych nápadov, ale aj inšpirácie. Pinujte s nami!