AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

5 najlepších doplnkov k detskému záhradnému domčeku z dreva

zahradny-domcek-pre-deti

Drevený záhradný domček pre deti nesmie na žiadnej záhrade chýbať. Je pútavým miestom pre všetky detské fantázie a súkromím, ktoré deti k svojim hrám potrebujú. V nasledujúcom článku nájdete tipy na to, aké komponenty sa k detským záhradným domčekom z dreva skvele hodia.

5 doplnkov k detským dreveným záhradným domčekom

Záhradný domček je sám o sebe ideálnym miestom pre veľké množstvo detských hier, ale samozrejme môžete zaobstarať domček s najrôznejšími komponentmi a záhradnými doplnkami, ktoré domček povýšia na úplne novú úroveň. Poďte sa s nami pozrieť na 5 najobľúbenejších doplnkov k záhradnému domčeku.

  1. Hojdací kruh patrí dlhodobo k najobľúbenejším hojdačkám. Samozrejme, že klasická hojdačka z dreva má svoje nostalgické kúzlo, ale pokiaľ deťom chcete dopriať niečo navyše, tak hojdací kruh je ideálny. Vďaka vysokej nosnosti (až 150 kg) sa tam zmestí aj dospelý, alebo kopa malých detí.
  2. Detská hojdačka/prípadne hojdačka pre najmenšie deti sa už stala evergreenom každého detského ihriska.
  3. Drevená preliezka pre deti skvele precvičuje ich motorické zručnosti a baví deti všetkých vekových kategórií. Samozrejme, že drevené preliezky musíte nejako prispôsobiť rastu vášho dieťaťa, aby pre nich boli bezpečné. Môžete na drevené preliezky pre deti použiť najrôznejšie ochranné prvky ako je drevené zábradlie a mne osobne sa osvedčili napríklad povrazové siete.
  4. Drevený domček so šmykľavkou – vo väčšine prípadov dnes už zakúpite drevené domčeky so šmykľavkou a nemusíte teda následne riešiť, akú veľkú šmýkačku do domčeka nakupovať. Vzhľadom na to, že je to najjednoduchší spôsob, ako sa z domčeka rýchlo dostať, tak ho vrelo odporúčame.
  5. Pieskovisko pre deti pokojne zakomponujte už do záhradného domčeka. Môžete ho napríklad schovať pod domček a vďaka tomu bude drevené pieskovisko chránené pred poveternostnými vplyvmi. Rovnako oceníte aj to, že ak dieťa napríklad prestane baviť šmykľavka, tak môže zmeniť činnosť a opäť bude na nejakú dobu zabavené. Zjednodušene povedané je detský domček z dreva ideálnym záhradným doplnkom pre každého vyťaženého rodiča.

hupaci-kruh   dieta-na-hupacke   dieta-v-pieskovisku

Ako pečovať o detský záhradný domček – drevený?

  • Dôležitá je predovšetkým prevencia – pravidelne domček lakujte a impregnujte, pretože najväčším nepriateľom číslo jedna je samozrejme vlhkosť.
  • Domček pravidelne kontrolujte a prípadne opravujte.
  • Nepodceňujte čistenie, letný prach a mnohé ďalšie nečistoty samozrejme ničia nielen vrchný lak, ale potom aj samotné drevo.
  • Venujte pozornosť drevokazným hubám a hmyzu, ktorých pôsobenie je nutné zastaviť hneď na začiatku.
  • Záhradný domček pravidelne vetrajte, aby ste sa vyhli plesniam.

Čo ešte vám na záhrade nesmie chýbať?

  • Hojdacia sieť nie je len prostriedkom na leňošenie, ale aj ozdravným predmetom na dôležitý odpočinok. Vedeli ste, že aj krátky spánok v hojdacej sieti vás regeneruje na oveľa dlhšiu dobu, než je to napríklad v posteli? Je to najmä vďaka tomu, že v hojdacej sieti upadáte oveľa častejšie do hlbokého spánku, ktorý je pre regeneráciu účinnejší. Hojdaciu sieť je možné veľmi ľahko zavesiť medzi dva stromy. Pokiaľ vám na záhrade vyrastené stromy chýbajú, tak sa nič nedeje – môžete si zakúpiť drevený stojan na hojdaciu sieť a tam ju v pohode zavesiť.
  • Záhradný nábytok poslúži na záhradné posedenie s priateľmi a kolorit záhrady dokonale doplní.
  • Závesné hojdacie kreslo prútené ocení každý milovník pohody. Poznáte snáď lepšie miesto napríklad na čítanie knižiek?
  • Drevená záhradná hojdačka – drevená hojdačka nemusí byť len zábavou pre deti, ale patrí medzi najobľúbenejší záhradný nábytok vôbec. Na drevených hojdačkách sa totiž skvele odpočíva, relaxuje a v neposlednom rade skvele vyzerajú.
  • Záhradné doplnky a dekorácie dodajú vašej záhrade šmrnc a veľmi osobný ráz. Stačí si len uvedomiť, čo vás charakterizuje a presne to vdýchnite vašej záhrade. Milujete ruže, tak vám určite na záhrade nesmie chýbať množstvo ružových kríkov. Pokiaľ ste naopak milovníci minimalizmu, tak oceníte záhradu v japonskom štýle.
  • Vodný element – mnohí záhradní architekti sa zhodujú, že nech už sa rozhodnete pre akýkoľvek typ záhrady (napr. moderná, anglická, „divoká“, či prírodná záhrada), tak v ňom rozhodne nesmie chýbať vodný element. Voda totiž do záhrady prináša zvláštne upokojujúce kúzlo a podľa pravidiel feng shui vytvára v záhrade potrebnú harmóniu na relaxáciu a odpočinok.

hupacie-siet-v-prirode

Pri obstaraní domčeka pre deti si môžete byť istí jedným. Len tak vaše deti neomrzí a bude doslova „rásť s deťmi“, obzvlášť pokiaľ zvolíte vhodné doplnky, ktoré možno samozrejme ľubovoľne obmieňať. Ak hľadáte ďalšie vychytávky pre deti, či na záhradu, tak sledujte náš Pinterest a pinujte s nami!