AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

5 jednoduchých krokov na výrobu drevenej dekorácie z fotorámika

dekoracia-z-fotoramika

Tiež nikdy neviete, čím oživiť prázdnu stenu tak, aby výsledok nebol gýčovitý, ale zároveň sa stal pútavým miestom v každej izbe? Vyvstáva ale aj ďalší problém, zaobstaráte si napríklad drahé obrazy, ktoré sa vám po pár rokoch prestanú páčiť. Aj pre tento typ problému máme skvelé riešenie. Vyrobte si dekorácie na stenu svojpomocne. Výsledok bude fenomenálny, navyše môžete dekoráciu obmieňať hneď niekoľkokrát do roka a nikdy vás neomrzí. Tak smelo do toho!

Drevená dekorácia z fotorámika

Fotorámiky nemusia byť len na fotky, pomocou fotorámikov môžete vytvoriť veľmi zaujímavé drevené dekorácie, ktoré môžete v priebehu roka jednoducho meniť. Pozrite sa spoločne s nami na jednoduchý návod, ktorý zvládne úplne každý.

Čo budeme potrebovať

  • Drevený lis na kvety
  • Drevené fotorámiky
  • Sušené a čerstvé kvety
  • Tavná pištoľ
  • Povrázok v prírodnom prevedení

lis-na-kvetiny   lis-na-kvetiny-doma   dekoracia-z-fotoramika-kvety

Postup

  1. Vezmeme si kvety – záleží len na vás aký typ kvetov chcete na obraze mať. Môžeme zvoliť boho lúčne kvety, romantické ruže, tradičné maky, jarné kvety, či napríklad jesenné lístie spolu s rastlinnými kultivarmi typickými pre chladnejšie mesiace. Fantázii sa medze nekladú.
  2. Kvety opatrne vylisujeme na drevenom lise. Samozrejme nemusíme používať iba vylisované kvety. Drevená dekorácia by mohla byť aj plastickejšia. Krásne fotorámik vyzerá napríklad so šípkami, okruhliakmi, šiškami a inými prírodninami.
  3. Teraz si vezmeme rámčeky na fotky a vložíme do nich čistý biely a pevnejší papier (my sme nechali prírodné drevo v pozadí).
  4. V tomto bode pomocou tavnej pištole lepíme vylisované kvety do fotorámika. Záleží len na našej fantázii, akým spôsobom to urobíme. Môžeme vo fotorámiku urobiť malý zväzok, alebo napríklad vytvoriť kvetinovú minikoláž.
  5. Teraz môžeme vytvorenú drevenú dekoráciu/obraz zaskliť, alebo ju môžeme nechať otvorenú. Sušené kvety potom samozrejme nemajú takú dlhú trvanlivosť. Veľkou výhodou ale je, že si obrazy môžete obmieňať podľa ročného obdobia, témy, či jednoducho nálady.

Čím ešte oživiť stenu

Možno podobne ako ja v skrášľovaní stien v interiéri tápete. Odporúčam vám preto vybrať napríklad jeden z nasledujúcich výrazných nástenných prvkov, od ktorých sa bude odvíjať ďalšie dekorovanie domova. V zozname nižšie sme pre vás vybrali také dekorácie, ktoré sú univerzálne a hodia sa do akéhokoľvek typu interiéru aj izby a zároveň patria medzi naše najpredávanejšie produkty.

jarny-veniec-kvety   polica-diy   geometricky-obraz-cierny

  • Drevený rebrík, či dokonca drevené štafle sú netradičnou dekoráciou, ktorá sa hodí do akéhokoľvek typu interiéru. Stačí si ju len ozdobiť presne podľa vašich predstáv. Nápady nájdete napríklad na Pintereste.
  • Geometrické obrazy – v ponuke máme hneď niekoľko typov (napríklad drevený orol, vlk, líška a samozrejme ako milovníkom psov nám tu nesmú chýbať jednotlivé psie plemená).
  • Nástenné puzzle právom považujeme za zásah do čierneho. Nielen, že sa pri skladaní zabavíte, ale ich hravý dizajn ocení každý milovník umenia. Na našom e-shope nájdete krásne nástenné puzzle s temperamentným výzorom navrhnutým nemeckým umelcom Andreasom Preisom.
  • Nástenné hodiny môžu byť efektívnym a dizajnovým kúskom. Nebojte sa experimentovať.
  • Machová stena sa stáva čoraz viac populárnejšia. Jej veľkou výhodou je samozrejme prírodný design, nevýhodou zase väčší podiel starostlivosti na jej udržiavaní.
  • Drevené poličky – na našom e-shope nájdete aj zaujímavé typy políc, napríklad tie v tvare domčeka alebo medového plástu.

Ak hľadáte ďalšiu inšpiráciu na drevené dekorácie, jednoduché tvorenie, či vybavenie domácnosti, tak mrknite na náš Pinterest, kde nájdete množstvo nových nápadov, ktoré vás určite zaujmú. Pinujte s nami.