AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

Milujete šport? Čo vám pri zariaďovaní bývania nesmie chýbať

Nahladovy-vesiak-na-medaily

V dnešnej dobe, keď sa ľudia stále viac zameriavajú na svoje fyzické aj duševné zdravie, je dôležité vytvoriť prostredie, ktoré podporuje športové aktivity aj odpočinok priamo v domove. Od multifunkčného zariadenia po vhodné úložné priestory, správne vybavenie môže urobiť z bytu pre športovcov nielen miesto na oddych, ale aj k aktívnemu životnému štýlu.

Športové vybavenie, ale aj najrôznejšie športové upomienkové predmety nemusia byť len prostriedkom na sebavyjadrenie, či pomôckou pre šport, ale v neposlednom rade sa stávajú jedinečným dizajnovým prvkom vášho interiéru. Presvedčte sa sami!

Obsah

Tipy na vybavenie bytu pre športovcov

Viete, čo je obrovským trendom v interiérovom designe? Prispôsobenie bytu svojim záľubám, potrebám a svojej osobnosti. Bytové doplnky nemusia byť len nudné. Skúste sa trochu odviazať a vniesť do bývania kúsok seba samého. Využiť môžete špecifické vybavenie pre športovcov a samozrejme aj motívov na mieru, ktoré dajú jasne najavo, kto v byte býva.

domaci-joga

Domáce tréningové prostredie

Ergonómia priestoru na cvičenie zahŕňa usporiadanie bytu, voľbu cvičebných pomôcok, rozloženie priestoru a ďalšie faktory, ktoré ovplyvňujú pohodlie, efektivitu a bezpečnosť cvičenia. Ergonomicky navrhnutá zóna na cvičenie môže prispieť k zvýšeniu pohodlia, motivácie a efektivity cvičenia, a tiež znížiť riziko úrazov a nepríjemných pocitov spojených s nevhodným prostredím.

Úložné riešenie pre športové vybavenie

Domácnosť aktívnych športovcov samozrejme odráža ich záľubu, ale zároveň by športové náčinie malo perfektne zapadnúť do celkovej koncepcie interiéru. Na upratovanie všetkých športových súčastí, výbavy na fandenie (napr. rapkáč, šál, bubon), vybavenia na bicykel, či horolezeckých potrieb skvele poslúžia praktické drevené debničky a úložné boxy. Úložné priestory na športové vybavenie v podobe drevených debničiek hravo schovajú športové oblečenie aj potreby tak, aby sa zároveň stali pútavým bytovým doplnkom a dekoráciou.

 ulozne-bedynky

Vystavte svoj koníček na obdiv

  • Bicykel môže s prehľadom slúžiť aj ako výrazný dizajnový prvok, ktorý udáva tón celému interiéru. Dobre vyzerá zavesený na hákoch na stene, navyše tak nezaberie príliš veľa priestoru, čo je ideálne riešenie, pokiaľ bývate v byte.
  • Tanečná tyč v obývačke vám umožní trénovať doma (a originálne pobaviť návštevu pri poháriku vína :-))
  • Vášniví lyžiari tiež nemusia mať lyže schované v pivnici. Čo je napríklad zavesiť na policovej konzole na chodbu, či do spálne?
  • Boulderingová stena oslní nadšených horolezcov a zároveň nemusíte premýšľať nad tým, ako oživiť prázdny múr v obývačke.
  • Boxovacie vrece v spálni sa stane nevšedným doplnkom a dominantou.

pole-dance

Drevený vešiak na medaily - nevšedný bytový doplnok

Drevený vešiak na medaily sa už niekoľko rokov drží v rebríčku našich najpredávanejších produktov. Jedná sa nielen o skvelý darček pre fanúšikov športu aj vášnivého športovca, ale aj o atraktívnu drevenú dekoráciu.

Prečo práve drevo?

Možno sa pýtate, kam je najlepšie umiestniť vešiak na medaily? Pre deti je samozrejme najviac vhodná detská izba. Pokiaľ sa ale nebojíte výziev a stojíte si za tým, že moderné vybavenie bytu by malo byť osobitné, tak môžete vešiak na medaily zakomponovať vlastne kamkoľvek. Medzi pomerne tradičné miesta patrí napríklad chodba, predsieň, či napríklad stena v obývačke.

Aké typy vešiaku na medaily s menom si môžete zaobstarať?

Fantázii sa medze nekladú a záleží čisto na vašom koníčku, či záujme niekoho z vašich blízkych. Či už máte doma rybárov, malú speváčku či dobrovoľného hasiča, všetky ocenenia si zaslúžia byť na očiach. Pozrite sa na naše najčastejšie motívy vešiakov na medaily a môžete sa inšpirovať ich dizajnom či pokojne vymyslieť svoj vlastný.

  • vešiak na medaily – tanec
  • vešiak na medaily – beh
  • vešiak na medaily – gymnastika
  • vešiak na medaily – bicykel
  • vešiak na medaily – futbal
  • vešiak na medaily – judo

vesak-na-medaile_2   dreveny-vesak-na-medaile   vesaky-na-medaile_1

Priestor na cvičenie DIY

Nie každý si môže dovoliť zaobstarať drahé posilňovacie stroje a činky. To platí najmä pre tých, ktorí dávajú prednosť domácemu cvičeniu. Posilňovanie na profesionálnych strojoch sa samozrejme líši od cvičenia doma. Zamerajte sa preto na správnu a dôkladnú techniku ​​cvičenia. A čo sa týka pomôcok - nahraďte ich vecami dennej potreby.

Čím nahradiť cvičiace stroje:

  • fľaše a bandasky s vodou vám hravo nahradia činky aj zaťaženie s veľkou hmotnosťou
  • batoh s nákladom (ako záťaž použite napríklad knihy) je tiež alternatívou pre zvýšenie zaťaženia a hmotnosti
  • tréningové bradlá aj cvičebné podpery nahradíte stoličkami aj stolmi
  • vankúš poslúži ako provizórna verzia vyvažovacej plošiny

Darčeky pre športovcov v personalizovanom duchu

Pokiaľ máte v rodine niekoho, kto je vášnivým športovcom, tak darčeky už nemusíte riešiť. Zaobstarajte pre dotyčného niečo, čo mu pripomína jeho koníček. Presne také športové darčeky ich budú aj baviť. Nekupujte už zbytočnosti a inšpirujte sa na našom e-shope. Stačí mať nevšedný nápad a napísať našim šikovným špecialistom na laser (na info@cistedrevo.sk), ktorí pre vás vyrobia na mieru takmer čokoľvek. Tak sa pokojne odvážte a popustite uzdu fantázii.

Wellness kútik v byte

Okrem priestoru na cvičenie je vhodné venovať pozornosť aj domácu regeneráciu, aby cvičenie bolo čo najúčinnejšie. Pri vhodnom rozmiestnení môže byť relaxačný priestor súčasťou toho cvičebného.

A ako by mal kútik na relaxáciu doma vyzerať?

  • Harmónia farieb - nepreháňajte to s divokými farbami. Použite jemnú paletu farieb v kombinácii s upokojujúcou zelenou alebo uvoľňujúcou modrú. Všetko iba vo svetlých odtieňoch.
  • Zvuková kulisa – relaxačná hudba, prípadne zvuky prírody výrazne potláčajú napätie. Obzvlášť zvuky prírody sa ukázali byť v tomto ohľade veľmi účinné. Niekomu vyhovuje hučanie mora, obľúbené sú aj zvuky pralesa či horskej rieky.
  • Meditácia - nechajte si voľné miesto na podložku vhodnú na meditáciu či jóge. Túto zónu predtým tiež využijete na cvičenie a máte hneď dve muchy jednou ranou!
  • Prírodné prvky a dekorácie - venujte pozornosť okolitému prostrediu. Telo sa oveľa lepšie regeneruje v priestore, kde vládne drevený nábytok, živé kvety, dekorácie a prvok vody (napríklad aj vo forme difuzéra či fontánky).
  • Relaxačné pomôcky – tie zahŕňajú napríklad masážne valčeky. Zaobstaráte ich doslova za pár korún, ale ich praktický prínos je nevyčísliteľný.

spalek-v-interieru   relax-koutek-v-byte

Ak hľadáte ďalšie originálne výrobky aj darčeky na mieru, tak sledujte naše sociálne siete a Pinterest, kde sa to hemží skvelými nápadmi a inšpiráciou a vy zistíte, že vešiak na medaily pre bežcov nie je naším jediným parádnym výrobkom.

Súvisiace články