AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

Originálne darčeky pre poľovníkov v znamení sv. Huberta

Nahledovy-lovu-zdar

Jeseň sa u poľovníkov nesie v pomerne slávnostnom duchu a núti nás možno premýšľať, aký vianočný darček milovníkovi lesa či lovcovi zaobstarať. V nasledujúcom článku sa dozviete niečo o najväčšom sviatku všetkých poľovníkov – svätohubertských slávnostiach – a samozrejme nebudú chýbať tipy na darčeky z dreva pre poľovníkov a vlastne každého, komu chcete zaobstarať špeciálny darček na mieru.

Svätohubertska jazda. Čo to je?

Máte v rodine alebo medzi priateľmi poľovníka? Potom by ste mali vedieť, že sa 3. novembra pravidelne v českých aj slovenských krajinách organizujú tradičné svätohubertské jazdy. Počujete o nej prvýkrát? Svätohubertská jazda je v skutočnosti symbolický hon na líšku, kedy líšku predstavuje samotný poľovník. Na záver dňa samozrejme nechýba nefalšovaná zábava, pivo v drevených korbeloch a zverinové pochúťky štýlovo servírované na drevených doskách, korýtkach, či dokonca na smrekových vetvičkách. Poľovníci väčšinou výrazne podporujú tradície a zvyklosti, a tak u nich nájdete naozaj štýlové servírovanie jedla v rýdzo drevenom duchu. K Hubertskej zábave patrí aj organizovanie plesov – tzv. „Hubertská“.

dosticka-na-maso   rebro

Tipy na darčeky pre poľovníkov či milovníka prírody

Zájmy myslivců se většinou točí kolem přírody, zvěře a v neposlední řadě i lovu. Vřele proto doporučujeme pro zapálZáujmy poľovníkov sa väčšinou točia okolo prírody, zveri a v neposlednom rade aj lovu. Vrelo preto odporúčame pre zapálených poľovníkov využiť možnosti darčekov na mieru a s nimi súvisiace gravírovanie do dreva.

Gravírovanie do dreva. Čo to je?

Vypaľovanie do dreva právom patrí k stále obľúbenejším umeleckým technikám. Pomocou rozpáleného predmetu (v našom prípade profesionálneho lasera) dochádza k odparovaniu dreva, čím sa stáva vypálený motív neodstrániteľným. Vďaka gravírovaniu všeobecne vznikajú unikátne drevené dekorácie, originálne darčeky, napríklad aj upomienkové predmety vhodné pre firemných zákazníkov, svadobčanov aj pre najrôznejšie životné míľniky. Darčeky s gravírovaním majú navyše jednu veľkú výhodu – dajú obdarovanému jasne najavo, že ste si na darčeku dali naozaj záležať. A v neposlednom rade pre našich šikovných špecialistov na laseri nie je nič nemožné, stačí prísť s nápadom a kreatívny kolotoč môže začať.

A aké drevené výrobky pre poľovníkov si nechať ozdobiť vypaľovaním do dreva?

  • Drevená darčeková krabica s lesným motívom môže skrývať mnohé tajomstvá – naplníte ich podľa seba alebo siahnete po drevenej darčekovej krabici, ktorú sme pre vás už naplnili?
  • Pivný korbel s menom, prípadne poľovníckym heslom “Lovu zdar” nesmie chýbať.
  • Drevené hodiny v prírodnom duchu, so zvieracími motívmi. Čo napríklad s textom “Je čas vyraziť do lesa”?
  • Drevené dosky vhodné na prípravu a servírovanie zverinových pochúťok. Vygravírovať na doštičku môžete napríklad meno obdarovaného alebo akýkoľvek motív okolo poľovníctva.

lovu-zdar-debnicka   lovu-zdar-nosic   nosic-na-stamprle-lovu-zdar

Aké zaujímavé darčeky ešte poľovníkovi zaobstarať?

  • Darčekový kôš s obľúbenými zverinovými pochúťkami. Darčekové koše patria tradične k darčekom, ktoré nikdy neurazia. Krásny prútený košík jednoducho naplníte tým, čo má dotyčný rád.
  • Teplé oblečenie vhodné na “čakanú” ocení každý zmrzlík.
  • Kvalitná termoska na horúci nápoj je ideálna pre chladné rána v lese.
  • Bez kvalitnej čelovky, prípadne príručného svietidla, sa žiadny poľovník nezaobíde.
  • Súprava nožov na spracovanie ulovenej zveri je absolútnou nevyhnutnosťou. 
  • Hamaka, či klasická závesná sieť, sa hodí na odpočinok v lese, prípadne počúvanie jelenej ruje. Viete si snáď predstaviť väčšiu romantiku?

TIP NA ZÁVER: Máte doma malého poľovníka, alebo milovníka prírody? Potom vám určite nesmie chýbať naša lesná abeceda, ktorá je krásnou nástennou drevenou dekoráciou a zároveň skvelou učebnou pomôckou pre malých školákov.

lesna-abeceda

Okienko do histórie – sv. Hubert

Sv. Hubert bola historicky doložená postava. Jednalo sa o akvitánskeho šľachtica z bohatej rodiny. Svoje dni si krátil nezriadeným životným štýlom, hodovaním a v neposlednom rade lovom. Na jednom hone údajne zablúdil hlboko do lesa a tu uvidel nadpozemsky krásneho bieleho jeleňa s krížom medzi parožím. Cez lesnú bytosť v podobe jeleňa k nemu prehovoril Boh a Hubert sa ako inak než polepšil. Po tomto mystickom zážitku sa stal kňazom, po čase dokonca biskupom a výrazne sa zaslúžil o šírení kresťanstva u nás. Po svojej smrti sa stal patrónom všetkých lovcov a poľovníkov.

Ak hľadáte ďalšie tipy na darčeky pre vašich najbližších, tak sledujte náš Pinterest, kde nájdete inšpiráciu na drevené darčeky s rôznymi motívmi. Obzvlášť pokiaľ si nie ste istí, čo presne nechať na výrobok z dreva vypáliť, tak je Pinterest doslova bezodnou studnicou unikátnych nápadov.