AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

Ako vyrobiť anjela z dreva

anjel-z-dreva

Vianoce v nás odjakživa vzbudzujú emócie, nostalgiu a prinášajú nám vlnu pozitívnej energie. V nasledujúcom článku nájdete návod na vianočných anjelov z dreva, ktorí vám do interiéru vnesú vianočnú atmosféru presne podľa vašich predstáv a samozrejme sú nositeľmi priateľského a harmonizujúceho ducha Vianoc.

Výroba anjela z dreva

Čo budeme potrebovať

  • Drevené korálky
  • Výrezy z preglejky v tvare kruhu
  • Bavlnená priadza na macrame alebo klasická vlna
  • Preglejkové výrezy v tvare anjelských krídel (alebo papierové krídla)
  • Nožnice
  • Tavná pištoľ
  • Hrebienok na rozčesávanie macrame priadze

anjel-z-dreva-diy   anjel-z-dreva-vyroba   anjel-z-dreva-doma

Postup

  1. Vezmeme si kruh z preglejky a starostlivo ho omotané priadzou vo farbe, ktorá nám najviac vyhovuje, alebo nám ladí k výzdobe bytu.
  2. Teraz už prichádza na rad samotný drevený anjel. Nachystáme priadzu na vlásky vianočného anjelika. Pripravíme si cca 12 povrázkov s dĺžkou 25 cm. Macrame priadzu následne odporúčame prečesať hrebienkom.
  3. Šnúrky presne uprostred zviažeme dlhšou bavlnenou niťou a spravíme uzol. Vlásky anjela z dreva sú teraz pripravené. 
  4. Nachystáme si ruky a nohy anjelika. Dlhšie povrázky budú slúžiť ako nohy a kratšie ako ruky. Na oboch koncoch prevlečieme menšiu drevenú korálku a zaviažeme.
  5. Teraz si pripravíme povrázky na telíčko anjela. Nastriháme si približne 20 povrázkov v dĺžke 30 cm a opäť môžeme rozčesať.
  6. K vlasom priviažeme väčšiu drevenú korálku, ktorá poslúži ako hlava dreveného anjelika
  7. Pridáme zopár povrázkov z tela, potom pridáme ruky a nohy a dodáme aj zvyšok nastrihanej priadze na telo.
  8. Teraz anjelikovi rozčešeme sukienku a prípadne ju zarovnáme nožnicami.
  9. Tavnou pištoľou prilepíme vianočnému anjelovi krídla a máme skoro hotovo.
  10. Teraz už stačí pomocou silonového povrázku pripevniť anjelika k nášmu kruhu. Dekoráciu môžeme ozvláštniť LED svetelným povrazom, ktorý jeho vianočný nádych ešte viac zvýrazní.

NÁŠ TAJNÝ TIP: Viete aká farebná kombinácia tohtoročným Vianociam dominuje? Biela a červená. Môžete teda držať trend a vianočnú dekoráciu zladiť do týchto rýdzo vianočných farieb. Následná farebná kombinácia sa hodí k zelenej aj svetlejšej prírodnej farbe smrekového dreva.

Prečo má o Vianociach anjelik taký význam a čo symbolizuje?

Vianočný čas je obdobím priateľstva, harmónie a v neposlednom rade mágie. Anjel je teda od nepamäti sprievodcom vianočného času aj rodinných príslušníkov. Postava anjela mala rodinu zbližovať a údajne dokáže na Vianoce previesť duše zosnulých predkov, vďaka čomu môžu sviatky stráviť s nami a v podobe dobrých duchov vytvoriť dokonalé čaro Vianoc. Pokiaľ v rodine panujú nezhody, tak by anjeli mali do domova priniesť zmierlivý element. Kedy inokedy sa udobriť, než práve na Vianoce?

Hľadáte ideálny drobný a zároveň originálny darček pre rodinu, priateľov, kolegov, či blízkych, s ktorými ste sa dohodli iba na vianočné drobnosti? Darujte našich anjelikov z dreva na vianočný stromček. Jeden kúsok zostane vám a druhý darujete blízkej osobe ako symbol priateľstva.

balenie-darcekov-inspiracia

Aké drevené a vianočné dekorácie si ešte môžete doma vytvoriť svojpomocne?

Naladiť sa na tú správnu vianočnú vlnu nemusíte len výrobou anjela z dreva. Prinášame vám množstvo ďalších skvelých DIY nápadov na drevené vianočné dekorácie, ktoré vášmu domovu pristanú.

  • Adventný veniec – viete si vôbec predstaviť Vianoce bez adventného venca z dreva? Alebo skôr dávate prednosť adventnému vencu z prútia? My hlasujeme za oboje! Jeden na dvere a druhý na stôl.
  • Hrantíky na balkón rozhodne na zimu nemusíte schovávať. Existuje množstvo rastlinných kultivarov, ktoré znesú aj chladnejšie počasie, prípadne aj mrazy. Drevené hrantíky následne ozdobíte, doplníte o svetielka a môžete sa tešiť z originálnej vonkajšej vianočnej dekorácie.
  • Stromček z drevených korálikov vytvorí pomerne netradičnú vianočnú dekoráciu z dreva v boho štýle.
  • Pri drevených dekoráciách vhodných na zavesenie, prípadne do okien sa hodí využívať napríklad drevené, či preglejkové polotovary, ktorým stačí len veľmi málo a výsledok vyzerá skvele.
  • Prírodné dekorácie – Vianoce si bez nich nevieme predstaviť. Drevené vianočné ozdoby majú jednu veľkú výhodu, dajú sa najrôznejšie ozdobiť, upcyklovať a renovovať. Navyše vianočnému stromčeku výnimočne pristanú. A nemusíte kupovať drahé ozdoby, stačí zájsť do lesa a spoľahnúť sa na svoju kreatívnu myseľ. Už ste skúšali výrobu vlastných vianočných ozdôb? A pochválite sa nám?

vianocny-veniec-jednoduchy   sova-z-preglejky   vanocny-kosik-s-ozdobami

Ak hľadáte vianočnú inšpiráciu na drevené dekorácie, vonkajšie kvetináče, prípadne aj skvelé vianočné recepty, tak sledujte náš Pinterest, ktorý momentálne doslova hýri vianočnou atmosférou a rozhodne tam nájdete množstvo nevšedných nápadov v rýdzo vianočnom duchu.