AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

7 jednoduchých krokov k výrobe macrame dúhy

macrame-duha

Tvorenie z dreva doslova milujeme a stále hľadáme nové a nové nápady, ktoré môžeme s našimi drevenými výrobkami vyskúšať. Dnes sme sa zamerali na detské výrobky a drevené dekorácie, ktoré detskej izbe veľmi pristanú. Rýchly návod na macramé dúhu v 7 jednoduchých krokoch zvládne aj úplný začiatočník.

Drevená nástenná dekorácia – dúha

Macramé tvorenie má svoje kúzlo a veľmi skoro vás pohltí svojou jednoduchosťou a najmä krásnymi výtvormi, ktoré budú pod vašimi rukami vznikať. Poďme si teraz spoločne vytvoriť krásnu drhanú dúhu, ktorá bude báječným doplnkom do každej detskej izby, či už je v boho, vintage, škandinávskom, alebo modernom štýle.

Čo budeme na tvorenie z dreva potrebovať:

  • silnejšie lano z krútenej priadze
  • nožnice
  • drevené korálky
  • macramé priadze v obľúbených farbách
  • tavná pištoľ
  • lepiaca páska
  • hrebienok na rozčesávanie priadze

macrame-duha-diy   macrame-duha-postup   macrame-duha-vyroba

Postup

  1. Z lana si nastriháme povrázky, ktoré následne poskladáme do tvaru polkruhu. Ten bude tvoriť základ našej dúhy. Celkom sa bude jednať o 4 lanka. Konce povrázkov zlepíme lepiacou páskou, aby sa nám jednoduchšie tvorilo a lano nám nikde neutekalo.
  2. Nezabudneme si určiť farebnú kombináciu aj poradie farieb, ktoré chceme na dúhu použiť. Odporúčame použiť štyri farby – aby sme na každom povrázku mali jednu.
  3. Teraz zoberieme prvú farbu a začneme omotávať špagát. Začneme cca 5 cm od okraja. Na začiatku nemusíme robiť uzlík. 
  4. S omotávaním macramé priadze okolo povrazu končíme opäť cca 5 cm od okraja a urobíme uzlík. Postupne omotáme všetky časti dúhy a zoradíme ich.
  5. Jednotlivé diely k sebe prilepíme tavnou pištoľou, a to hneď na niekoľkých miestach, aby všetko dobre držalo. Klasické drevené navliekacie korálky môžeme prilepiť aj na konce dúhy (nechali sme ich v prírodnom prevedení).
  6. K vrchnej časti dúhy pomocou tavnej pištole pripevníme očko, na ktorom bude navlečená korálka. Očko následne poslúži na zavesenie na stenu a vytvorenie krásnej nástennej dekorácie z dreva a prírodnej bavlny.
  7. Teraz stačí túto čiastočne drevenú dekoráciu zavesiť na obyčajný klinec na stenu do detskej izby. Skvele sa vyníma napríklad pri detskej postieľke.

Aké nástenné dekorácie z dreva zvoliť do detskej izby

  • Nástenné hodiny v detskom dizajne doplnia každú izbičku a navyše hodiny využije aj školské dieťa vo chvíli, keď sa bude učiť poznávať hodiny. Výber hodín do detskej izby teda rozhodne nepodceňujte. 
  • Drevené puzzle sú skvelým originálnym darčekom, vaše ratolesti zabavia a vytvoria krásnu drevenú dekoráciu. Odporúčame napríklad farebné nástenné puzzle s nevšedným dizajnom nemeckého umelca Andreasa Preisa, ktoré dodajú každej izbe šmrnc. 
  • Dekorácia z preglejky – drevená preglejka je materiál, ktorý sme si v poslednom čase pre tvorenie veľmi obľúbili. Dobre sa s ním pracuje, je ľahký a podnecuje kreativitu. Vyrobiť z tohto dreveného polotovaru môžete napríklad vence, obrazy aj najrôznejšie dekorácie na zavesenie. Navyše si na tvorenie môžete pozvať aj deti. Na preglejku sa totiž veľmi dobre maľuje (napríklad fixkami, akrylovými farbami, ale pokojne stačia aj pastelky).
  • Drevené police ponúkame v najrôznejších designoch – napr. vo vzhľade medového plástu, či domčeka. Oba tvary sa intenzívne využívajú v interiérovom dizajne zameranom na škandinávsky štýl. Alebo máte radšej klasiku?
  • Zrkadlá dokážu priestor osvetliť, rozšíriť a votknúť mu príjemnú atmosféru. Aj zrkadlo si môžete doma ľahko vyrobiť svojpomocne. My sme jedno také v boho štýle vyskúšali.
  • LED svetielka s detskými motívmi deti milujú. Keď sa do izbičky začína vkrádať tma, vie rozohnať akékoľvek chmury a pokiaľ zvolíte roztomilý dizajn, tak kúzlo detskej izby skvele doplní. Pomocou výrezov z preglejky môžete nástenné svetlo vyrobiť aj sami. Skúste si to!
  • Riešite v izbičke vašej ratolesti nedostatok miesta? V tom prípade vrelo odporúčame zamerať sa na hračky pre deti, ktoré je možné umiestniť na stenu. Jedná sa o veľmi zaujímavé a vo väčšine prípadov edukatívne detské hračky, ktoré sú zamerané na vývoj jemnej aj hrubej detskej motoriky, rozvíjanie fantázie a oveľa viac. Veľmi populárne sú aj hračky na stenu v tvare krokodíla, či slona, ktorých súčasťou sú napríklad hry s číslami, či najrôznejšie labyrinty. Deti milujú aj najrôznejšie autodráhy, či guličkodráhy – aj tie sa vyrábajú v nástennej verzii. Tak smelo na nákupy!

balonik-preglejka   puzzle   veniec-z-preglejky-jarmila

Ak hľadáte ďalšie nápady z dreva, detský nábytok, ale napríklad aj detské hračky, tak musíte navštívit náš Pinterest. Nájdete tam toho oveľa viac, než len tvorenie a detské výrobky. Pinujte s nami!