AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

Vyrábame poličku na zvieratká pre deti

policka-na-zvieratka

V dnešnom článku vám ukážeme, ako z detskej izby vykúzliť miesto, kde sa detská fantázia môže rozbehnúť na plné obrátky. Izbe budú vládnuť najrôznejšie zelené kultivary rastlín spoločne s drevenými doplnkami. A ako čerešničku na torte predstavujeme štýlovú nástennú dekoráciu, ktorú hravo vytvoríte svojpomocne. Poďme na to.

Mapa Afriky jako štýlová nástenná dekorácia

Máte doma vášnivého zberateľa drevených zvieratiek Holztiger alebo figúrok Schleich? Tak zbystrite, táto nástenná dekorácia je do vášho domova ako stvorená.

Čo budeme potrebovať

  • Výrez z preglejky v tvare nami zvoleného svetadielu, prípadne drevená mapa sveta
  • Drevené lišty, ktoré poslúžia ako poličky (väčšia má 28 cm a menšia potom 10 cm)
  • Lepidlo na drevo / klince s kladivom
  • Moridlo
  • Vŕtačku (na vŕtanie otvorov vhodných na zavesenie na stenu)

policka-na-zvieratka-vyroba   policka-na-zvieratka-morenie   policka-na-zvieratka-v-izbe

Postup

  1. V prvom rade namoríme nami zvolený výrez z preglejky a necháme zaschnúť podľa návodu.
  2. Vyberieme vhodné poličky. My vrelo odporúčame navštíviť na našom e-shope kategóriu II. akosť, kde nájdete výrazne zľavnené výrobky, ktoré vám môžu slúžiť ako základ pre ďalšie tvorenie alebo jednoduchú opravu.
  3. Detské poličky k mape pripevníme a to buď pomocou kvalitného lepidla na drevo (disperzia 2) alebo police prichytíme pomocou klincou. 
  4. Teraz už len zostáva drevenú policu na stenu pripevniť. Pomocou vŕtačky môžeme do mapy vytvoriť diery, ktoré nám poslúžia na zavesenie na stenu.
  5. Drevenú poličku vybavíme detskými hračkami, ktoré budú k mape skvele ladiť. 
  6. Pri umiestňovaní police sa môžete držať pravidiel feng shui a zavesiť ju na južnú stranu. Vďaka tomu sa dekorácia stane dominantou celej izby! Presvedčte sa sami.

Našim zákazníkom veľmi radi vyhovieme a ak máte záujem o slepú mapu akéhokoľvek iného kontinentu alebo štátu, stačí napísať e-mail na laser@cistedrevo.cz. Mapu vám radi vyrežeme podľa vášho priania. V ponuke ale už teraz máme zaradenú slepú mapu Česka aj Slovenska, ktoré sa skvele hodia na výstavu lesných zvieratiek napríklad do prírodne ladenej izby.

Urban jungle v detskej izbe? Prečo nie!

Moderné a štýlové bývanie, ktoré nám do interiéru vdýchne dúšok nespútanej prírody a vône dreva, to je urban jungle. Tohto nevšedného štýlu sa nemusíte báť ani v detskej izbe. Kombinácia zelených izbových rastlín s masívnym dreveným nábytkom očarí nejednu hravú detskú dušičku.

urban-jungle

Čo si ešte zaobstarať do urban jungle izby?

  • Zlaďme izbu do posledného detailu a nezabúdajme ani na dôležité osvetlenie. Nástenné svietidlo v drevenom duchu sa dá ľahko vyrobiť aj svojpomocne. Vyskúšali sme to za vás!
  • Veľa rastlín – bez zelene si nemožno urban jungle štýl ani predstaviť. Mäsožravky sa deťom budú páčiť najviac, samy sa zvládnu postarať o kaktusy a sukulenty, nenáročný je aj zelenec alebo bambus.
  • Samozrejme nesmieme zabúdať na štýlový drevený kvetináč, pretože svetlý dekor dreva so zelenou farbou listov rastlín vytvára neopakovateľný aranžmán. Máte malé deti a bojíte sa, že by vám zhodili aj stabilný drevený stojan na kvety? Skúste závesné kvetináče!
  • Drevené obrázky sú len pomyselnou čerešničkou na torte, drevený obraz môžete vyrobiť aj sami. V centre záujmu interiérových dizajnérov sú napríklad obrazy (prípadne len rámy), do ktorých môžete zaskliť sušené kvety. Aj my sme drevené obrazy vyskúšali.
  • Drevené fotorámiky poslúžia ako príjemná spomienka v ešte krajšom kabátiku. Izbička bude vyzerať oveľa útulnejšie, keď tu nájdeme niečo osobné. Fotorámiky navyše môžete kedykoľvek pretriet, či namoriť presne podľa vašich predstáv. 
  • Aj hračky pre deti môžete vybrať tak, aby vám do izby celkovo ladili. Zvolili ste si ako my slepú mapu Afriky? Potom vám doma určite nesmú chýbať plyšové, drevené, či gumové zvieratká ako sú napríklad mačkovité šelmy, opice, slony a žirafy.
  • Dominantu detskej izby môže tvoriť aj drevené puzzle. Na našom e-shope nájdete puzzle z dreva v tvare zvierat v originálnom prevedení, na ktorom má svoj výrazný podiel nemecký umelec Andreas Preiss.
  • V urban jungle priestore samozrejme nesmie chýbať policový regál. Drevený masív by pre nás mal byť jasnou voľbou, podčiarkne celkový dojem „džungle vo veľkomeste“. Drevené police navyše mnohokrát nahradia veľké kusy nábytku a celý priestor prevzdušnia a odľahčia. Čo viac si priať?

obrazky-zo-susenych-kvetov   drevene-puzzle-farebne   balonik-z-preglejky

Kombináciu prírodných farieb, doplnkov i závanu exotiky doplníte vhodným detským nábytkom. Už sme spomínali, že k urban jungle štýlu skvele ladí masívny drevený materiál (najlepšie svetlé odtiene dreva), ale vedľa nešliapnete ani s prúteným nábytkom, prípadne doplnkami z ratanu, či morskej trávy. Ak hľadáte ďalšie nápady na vybavenie domova, sledujte náš Pintrest, kde okrem drevených výrobkov nájdete aj netradičné DIY postupy pri práci s drevom.