AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

Špecialisti na drevenú preglejku radia

dosky-z-preglejky

Drevené preglejky nájdu svoje využitie predovšetkým u domácich majstrov a modelárov. Ide o materiál rôznych rozmerov a hrúbok, ktorý na e-shope ponúkame za bezkonkurenčné ceny. Všetok je bez akejkoľvek povrchovej úpravy v prírodnom prevedení, neošetrený. Nájdete u nás väčšie dosky, ale aj drobné výrezy rôznych motívov a polotovary pre pyrografiu,  háčkovanie, macramé a pod.

Prečo zakúpiť preglejku práve na e-shope ČistéDrevo.sk?

Preglejka je vďaka svojim vlastnostiam pomerne všestranný materiál. Vyrába sa z niekoľkých vrstiev drevenej dyhy – počet vrstiev a použité lepidlo potom určujú jej kvalitu. Hodí sa pre nábytkárstvo, ale ocenia ju aj domáci majstri, ktorí hľadajú materiál vhodný na dotvorenie. Vyrába sa najčastejšie z brezy, borovice, topoľa alebo buka, a my ju ponúkame v rôznych rozmeroch a tvaroch. Záleží teda na vašich preferenciách, na čo budete chcieť vybraný polotovar použiť.

Ponuku neustále rozširujeme, aktuálne ponúkame napríklad aj extra tenké preglejky hrúbky 0,4 mm. Najčastejšie u nás ale zákazníci nakupujú kusy s hrúbkou 3 a 4 mm, konkrétne tieto materiály:

  • Breza
  • Dub
  • Americký orech
  • Topoľ

Preglejku ponúkame v niekoľkých doskových formátoch (napr. A3, A4, A5), ale nájdete u nás aj hotové preglejkové výrezy. Populárne okrúhle výrezy s očkami sa premenia na dna originálnych pletených košíkov, z kruhových výrezov potom vytvoríte lapače snov, upletiete macramé alebo spájkovačkou do dreva vykúzlite vlastné mandaly. Preglejka sa preto bude hodiť aj kreatívcom, ktorí drevo využijú len ako základ pre ďalšie tvorenie.

daska-z-preglejky

K čomu je preglejka ideálna?

Tento ohybný a hladký materiál sa hodí ako pre menej výkonné spájky, tak aj pre profesionálne vypaľovacie stanice, takže ho rovnako dobre využijú začiatočníci aj profesionáli. Je ideálna na rezanie laserom a vodným lúčom, gravírovanie, modelovanie, remeselné projekty, fretwork, šablónovaciu či rolovaciu pílu, alebo CNC router. Preglejku preto využijete nielen na výrobu dekoračných predmetov a darčekov s gravírovaním, ale napríklad aj častí nábytku, obkladov alebo detských hračiek, obalov, debien a ďalších projektov.

Materiál sa okrem vyrezávania tiež skvele hodí na najrôznejšie DIY postupy a tvorenie s deťmi. Veľa drevených výrobkov z preglejky sme pre vás už vyskúšali a návody spísali na našom blogu:

preglejka-pieskovanie   preglejka-macrame   preglejka-lampa

Pokiaľ radi tvoríte výrobky z dreva a ručná práca vám nie je cudzia, potom sa vám naše výrezy z preglejky budú skvele hodiť. Navštívte náš e-shop a vyberte si zo širokej ponuky, ktorú ponúkame. A ak hľadáte inšpiráciu, potom nezabudnite, že pre vás na Pintereste zbierame nápady a tipy týkajúce sa dreva.