AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

Drevená váza z náramkov a korálikov: DIY

drevena-diy-vaza

V dnešnom článku vám ponúkame návod na drevenú dekoráciu do bytu, ktorá zaujme každého prichádzajúceho. Vďaka minimalistickému dizajnu ju zúročíte v boho, vintage, modernom aj škandinávskom interiéri. S blížiacim sa Medzinárodným dňom žien z vázy tiež hravo vykúzlite originálny darček. Inšpirujte sa a vyskúšajte niečo, čo je momentálne trendy.

DIY drevená váza ľahko a rýchlo

Využite maximálnu krásu dreva a vytvorte drevenú dekoráciu, ktorá bude nenásilnou dominantou každého interiéru. Z drevených gulí a náramkov nevytvoríte len jedinečné vázy, ale napríklad aj svadobné dekorácie na stôl, prípadne svietniky z dreva. Hotovo budete mať navyše do 5 minút.

Dajte nám vedieť, ako sa vám darilo na našom Instagrame, stačí nás označiť hashtagom #cistedrevo_cz. Vaše krásne výtvory, ktoré nám hrdo ukazujete a posielate, slúžia ako inšpiračný zdroj pre mnohých ďalších tvorivých jedincov.

Čo budeme potrebovať:

diy-vaza   postup-vaza   drevena-vaza-diy

Postup

  1. Vezmeme si drevené korálky v rovnakej veľkosti. Budeme potrebovať celkom 27 kusov.
  2. Pomocou tavnej pištole k sebe spojíme tri korálky tak, aby dierky vždy smerovali nahor rovnakým smerom.
  3. Týmto spôsobom si vytvoríme tri podstavy zlepených navliekacích korálikov, ktoré k sebe pripevníme taviacou pištoľou.
  4. Nesmieme zabúdať, že dierky musia byť vždy na jednej strane tak, aby sa do nich dali následne aplikovať sušené kvety, či iné prírodné dekorácie. (Podobne postupujeme aj v prípade využitia našich šperkov z dreva – náramkov.)
  5. Tieto drevené vázy skvele poslúžia aj ako dekorácia na jedálenský stôl, svadobné dekorácie pre svadbu v boho štýle a pokiaľ do váz zakomponujete jarné kvety, či bahniatka, tak sa môžete pýšiť štýlovou veľkonočnou dekoráciou.

Čo je škandinávsky štýl

Severský štýl sa vyznačuje svetlými farbami, drevom, jednoduchosťou, čistými líniami a minimalizmom. Útulnosť interiéru dopĺňajú vkusné rastliny, dekorácie z dreva a textilné materiály. Niet divu, že si našiel toľko fanúšikov naprieč celým svetom.

Ako na Scandi štýl v 7 jednoduchých krokoch

Chcete ísť s dobou, ale neviete, ako začať, aby ste dosiahli autentický severský štýl? Držte sa nasledujúcich 7 krokov a pôjde to ľahko. Čítajte až do konca, nájdete tu tipy na dekorácie z dreva, ktoré ľahko vyrobíte svojpomocne. Okrem škandinávskeho nádychu vás určite zaujme výsledná bezkonkurenčná cena!

  1. Minimalistický drevený nábytok očarí jednoduchým dizajnom s výraznou estetickou hodnotou. Čím jednoduchší, tým viac severský!
  2. Prirodzené aktívne svetlo nie je v každom byte samozrejmosťou. Pokiaľ vám v byte chýba, venujte pozornosť vhodnému osvetleniu, ale aj aplikácii zrkadiel najlepšie proti oknám v miestnosti.
  3. Najviac práce budete mať s farebnou zladenosťou. Škandinávsky interiér vyznáva jemné púdrové farby, ktoré vytvárajú harmonickú a hrejivú náladu. Vďaka tlmeným farbám sa dá tiež občas odviazať a votknúť bývaniu nejaký farebnejší prvok bez toho, aby interiér akokoľvek rozhodil.
  4. Čisté línie pôsobia na ľudskú myseľ pozitívne.
  5. Funkčnosť inšpirovaná učením Feng Shui dáva do popredia rozvrhnutie bytu podľa vopred daného plánu. Hlavnú úlohu tu zohráva praktickosť, ktorá vám bývanie značne uľahčí.
  6. Doplnky majú v scandi štýle svojbytné miesto. Nezahlcujme sa ale zbytočnosťami, dajme prednosť prírodninám, sušeným kvetom a dreveným výrobkom všetkých možných tvarov a veľkostí.
  7. Masívny nábytok je preceňovaný. Dajte prednosť policovým systémom, vzdušnému nábytku z debničiek a teplo domova doplňte o vhodné textílie. Police sú navyše krásnym spojením funkčného prvku s tým estetickým. Ozdobte si múr dekoráciami na poličku, previsnutými kvetmi i debničkami na všetko potrebné.

dreveny-klat   drevene-svietniky

Originálny darček v low-cost prevedení

Podobne ladené DIY drevené výrobky skvele poslúžia ako originálny darček. Oslnia nielen osobnou hodnotou a štýlovým dizajnom, ale aj nenahraditeľnou cenou. Blíži sa MDŽ aj Deň matiek, tak prečo ženu vo vašom okolí neokúzliť vázou na kvety, v ktorej sa snúbi ľahkosť, nevšedný vzhľad aj moderný boho štýl?

sviecka-diy   olivovy-olej-diy   susienky-korenene

Chcete tipy na ďalšie ľahké DIY výrobky? Sledujte naše sociálne siete, kde nájdete zaujímavú inšpiráciu na drobné, ale originálne darčeky, ktoré v žiadnom obchode nenájdete. Skúšali sme vyrábať napríklad sviečku v kokosovej miskediy veniec z korálikov, ale aj vaječný likér, či ochutený olivový olej. Vyskúšate niečo?