AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

Domáce wellness a maderoterapia

masaz-noh

S ručným masážnym strojčekom si môžete dopriať svoje malé súkromné ​​kúpele každý deň a to v pohodlí domova. Masáž nie je len účinným bojovníkom proti fyzickým problémom, ale aj pôsobivým liekom na zimné depresie, či jarnú únavu. Na nič nečakajte a poďte sa rozmaznať v súkromnom domácom spa.

Súkromné wellness v pohodlí domova

Domáci relaxačný rituál je v našom podaní úplná hračka, obzvlášť ak si vezmete na pomoc drevených pomocníkov na rozmaznávanie.

  1. Urobte si doma harmonickú atmosféru. Obklopte sa všetkým čo máte radi, zapáľte sviečku a pustite si relaxačnú hudbu.
  2. Pred masážou dostatočne a vo väčšom množstve pite a doprajte si len malú ľahkú desiatu.
  3. Zvoľte vhodnú kozmetiku, ktorá je vám vo všetkých ohľadoch príjemná.
  4. Pre masáž vždy vyberte takú miestnosť, ktorá je vám najpríjemnejšia. Izbu tlmene osvetlite a nezabúdajte napríklad na vhodné dekorácie.
  5. Nezabúdajte na starostlivosť o nohy. Samotná jóga, ale aj čínska medicína venuje nohám veľkú časť svojej pozornosti. Na chodidlách sa totiž nachádza množstvo reflexných bodov, ktoré sú následne spojené s ďalšími orgánmi. Vo vašom súkromnom „masážnom salóne“ teda nesmie chýbať masážny strojček na nohy, či najrôznejšie loptičky na precvičovanie chodidlových svalov.
  6. Všetky výrobky z dreva, ktoré na masáž potrebujete nájdete na našom e-shope. Stačí si len vybrať!
  7. Nie je nič neobvyklé si dnes zaobstarať do bytu domácu saunu. Jej vplyv na ľudský organizmus je viac než pozitívny. V našom sortimente tiež nájdete drevené výrobky vhodné na saunovanie, napríklad vedrá.

masazny-valcek   masazne-valceky   masirovanie-noh

Ako na spa v domácom prostredí

Na to, aby sme dokázali urobiť kvalitnú masáž, nepotrebujeme extra vzdelanie, ale pár pravidiel predsa len spomenieme. Masírovať potom môžeme ako skutočný profesionáli.

Čo budeme potrebovať

  • Najrôznejšie drevené výrobky vhodné na masáž. Na trhu existuje množstvo masážnych valčekov, masážnych strojčekov na chrbát a mnohých ďalších pomôcok, ktoré vám masírovanie značne uľahčia.
  • Malý uterák, osuška a prosteradlo z bavlny, či iného prírodného materiálu.
  • Kozmetika určená na masáže – tlak potom nebude nepríjemný, naopak sa zážitok z masírovania ešte viac prehĺbi.
  • Ležadlo, prípadne karimatka, kde sa vám bude dobre relaxovať.

Postup

  1. V miestnosti, kde chcete relaxovať udržujte väčšie teplo, ako v ostatných miestnostiach. Pokiaľ je masírovanému človeku zima, tak sa svaly neuvoľnia tak, ako by mali.
  2. Najskôr si medzi dlaňami dobre rozohrejeme masážny olejček, ktorý následne nanesieme na miesto, ktoré chceme masírovať.
  3. Vyberieme si drevené masážne pomôcky, ktoré nám masáž uľahčia.
  4. Platí zásada, že vždy masírujeme svaly a nie kosti. Vyhýbame sa preto oblasti chrbtice, rebier a ani masážnym strojčekom neprechádzame po hranách lopatiek.
  5. Spodnú časť tela dobre prehnetieme krúživými pohybmi.
  6. Chrbát masírujeme pozdĺž chrbtice a to vždy zdola nahor, kedy obzvlášť tuhým miestam venujeme viac pozornosti.
  7. Masáž ukončíme jemným kĺzavým pohybom rúk do stratena.

Poznáte maderoterapiu?

Jedná sa o čoraz populárnejšiu masáž drevenými nástrojmi. Zahŕňa rad dynamických hmatov, ktoré sa vykonávajú špeciálnymi masážnymi strojčekmi a drevenými masážnymi valčekmi najrôznejších tvarov a veľkostí. Terapia drevenými nástrojmi slúži na zmiernenie celulitídy, stimuláciu lymfatického systému aj detoxikáciu organizmu. Korene maderoterapie siahajú dávno do našej minulosti a pochádzajú z exotickej Kolumbie. Tu sa, podobne ako aj v iných krajinách, drevo používa najmä na liečebné a terapeutické účely.

masazne-nastroje

Prečo je masáž prospešná?

  • Pomáha zvýšiť obeh krvi aj lymfatického systému.
  • Pôsobí na telo relaxačne a antistresovo, vďaka čomu zlepšuje psychické zdravie.
  • Masážny valček na chrbát regeneruje telo po zranení či iných zdravotných komplikáciách.
  • Účinne bojuje proti celulitíde. Najlepšie výsledky dosahuje práve vyššie spomínaná maderoterapia.
  • Podporuje imunitu a vyplavuje toxíny z nášho tela.
  • Znižuje hladinu stresových hormónov (adrenalínu a kortizolu) a taktiež zvyšuje dopamín a serotonín a tým navodzuje pocity šťastia a ľahkosti.
  • Masážny valček na chrbát napomáha parasympatickému nervovému systému.
  • Vo výraznom množstve sa vyplavuje aj oxytocín, vďaka ktorému sa nám môže chcieť plakať. Terapeuti odporúčajú sa emóciám nevyhýbať.

Po masáži potešte svoje telo kúpeľom

Každý dobrý masér vám povie základné informácie, ako sa na masáž pripraviť a ako pristupovať k svojmu telu aj po nej. Z tých najzákladnejšich pravidiel sme už spomínali dostatočný pitný režim, ľahké pokrmy v deň masáže a v neposlednom rade odporúčame príjemný kúpeľ v teplej (nie horúcej) vani. Tá pomôže najmä pri bolesti a pokiaľ navyše pridáme epsomskú soľ, tak aj samotný kúpeľ dokáže zázraky. Masážny valček ale nie je jediný, čím si môžeme urobiť radosť. Odporúčame pokojnú hudbu, vonné sviečky a stolík do vane, na ktorý si môžete odložiť napríklad dobré víno, či obľúbenú knižku, a dostatočne odpočívať.

policka-do-vany

Potrebujete rýchlu pomoc pri únave napríklad v práci? Majte po ruke masážny valček na nohy, ktorý nezaberie veľa miesta a pri sedení pri počítači vám hravo uľaví od stresu, bolesti chrbta a dopraje príjemné pocity. Drevené masážne valčeky na nohy zakúpite hneď v niekoľkých prevedeniach a môžete ich využiť aj pri práci a teda vás neokradnú o drahocenný čas. Stačí ich mať schované pod pracovným stolom. Pinujte s nami!