AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

Jesenný aranžmán v 5 jednoduchých krokoch

nahledovy-podzimni-dekorace

Blíži sa farebné obdobie, ktoré vďaka krásnym okrovým, prírodným a teplým odtieňom miluje väčšina populácie a presne túto hrejivosť následne túži umiestniť do svojich domovov. Pokiaľ patríte medzi kreatívne duše, naskytá sa ideálne obdobie pre vaše nápady, sny a nevyhnutnosti do každej domácnosti, ktorá chce privítať jeseň so všetkým.

Prinášame vám báječný tip na jednoduchú dekoráciu, ktorá hýri farbami, je ultra jednoduchá, nenáročná a nezruinuje vám rozpočet. Našu jesennú dekoráciu vhodnú na akýkoľvek drevený stôl si jednoducho zamilujete!

Obsah

Ako je jednoduchú a štýlovú jesennú dekoráciu

Budete mať hotovo doslova za 5 minút!

Čo budeme potrebovať

Postup

  1. Nami vybrané jesenné kvety nastriháme na zodpovedajúcu dĺžku a aranžujeme do drevenej vázy.
  2. Na drevený podnos z kmeňa stromu teraz položíme vázu s kvetmi, sviečku, prípadne drevený svietnik so sviečkou.
  3. Odporúčame sa držať trojuholníkového rozdelenia pri dekorovaní. To znamená, že dekorácie umiestnené na podložke budú tvoriť pomyselný trojuholník. Vo vede zaoberajúcej sa krásnom patrí trojuholník k jedným z najdokonalejších tvarov a v ľuďoch vyvoláva pocit bezpečia a harmónie. Vďaka tomu sa začal výraznejšie používať aj v dekorovaní napríklad drevených políc, knižníc a ďalších doplnkov.
  4. Nášmu dekorovaniu dodáme šmrnc, keď na drevenú guľatinu položíme tekvice, šišky, prípadne iné prírodné ozdoby. Opäť sa držte podobného farebného ladenia.
  5. Táto drevená dekorácia sa skvele hodí na jedálenský, prípadne konferenčný stôl.

podzimni-aranzma

TIP na kvety: Odporúčame použiť kvety s oranžovým kvetenstvom, aby sme dodržali farebnú ladnosť celej dekorácie. Na dekorovanie používame napríklad Rebríček obyčajný, Jastrabník oranžový, Hviezdnicu krovitú, prípadne Mesiačik. Môžeme zvoliť rezané kvety, ale pokojne aj sadenicu, ktorej pristane drevený kvetináč.

Pokiaľ o rezané kvety nestojíte, do drevenej (prípadne aj prútenej) vázy aplikujeme sušené kvety. Vhodný je sušený Ľan, Glyxia, či Achillea. Prípadne vyskúšajte náš trik - sušené trávy jednoducho nastriekajte oranžovým akrylovým sprejom.

Aké ďalšie jesenné dekorácie sme za vás vyskúšali

V reakci na přání našich zákazníků každoročně vyrábíme za pomocí našich dřevěných dekorací, či výřezů z překližky podzimní dekorace a výzdobu. Ta mnohým z vás slouží jako inspirace. Pozvěte k sobě domů kousek podzimní nálady plné barev.

  • Jesenný kvetináč

Do dreveného kvetináča zasaďte rýdzo jesenné kultivary, ktoré už samy o sebe nesú posolstvo jesene. Jedná sa o obľúbený vres, chryzantémy, ocúny, hviezdnice, georgíny, ale aj zakrpatené slnečnice, či sasanky.

podzimni-truhlik

  • Jesenné tekvice vyrobené z dreva

Nudí vás každý rok vyrábať klasickú dekoráciu z tekvice, alebo ju dokonca vyrezávať? Čo tak vyskúšať výrobu drevenej tekvice? My jednoduchosť DIY postupu vyskúšali za vás! A naša markeťačka Tereza hovorí: “Jeseň úplne milujem, jesenné dekorácie mi preto každý rok prebudia celý byt aj ateliér. Viete, čo ale každého zaujme na prvý pohľad? Drevené tekvice! Rozhodne ich vyskúšajte!”

dyne-dekorace-podzim

  • Drevené dekorácie vo fotorámiku

Je na vás farebnosť jesene trochu veľa? Potom pre vás máme ďalší báječný tip v tlmenejších farbách plne podporujúci minimalistický, vintage či boho štýl.

podzim-dekorace-fotoramecky

  • Záhradná dekorácia - výroba vtáčej búdky svojpomocne

Nezabúdajme ani na záhradu, ktorá zrazu ožíva úplne inými farbami. Okrem zamerania sa na vhodné jesenné rastliny odporúčame výrobu vtáčej búdky. Krásne doplní celkový kolorit záhrady a privíta vtáčích pomocníkov a bojovníkov s hmyzími škodcami.

budka

  • Sviečka v kokosovej miske

A čím si spríjemniť stále chladnejšie a temnejšie večery? Predsa štýlovou sviečkou! Závan exotiky a teplého vánku si vykúzlime pomocou misky z kokosu a starších zvyškov sviečok. Nielen, že získame krásnu dekoráciu, ale zároveň podporíme zero waste (bezodpadový) životný štýl.

svicka-hygge

Pre ďalšie nápady nás sledujte na sociálnych sieťach a navštívte náš Pinterest, kde sa to hemží DIY návodmi, nápadmi na štýlové bývanie, ale aj základnými informáciami zo sveta drevotvorby a tiež praktickými vychytávkami do domácnosti.