AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

Ako vyrobiť detskú knižnicu za zlomok ceny?

detska-kniznica-v-izbe

Čo si budeme rozprávať, knižnice z dreva nie sú práve lacnou záležitosťou a ak navyše zháňate knižnicu do detskej izby, tak iste hľadáte takú, na ktorú dieťa ľahko dosiahne a navyše bude aj praktická a lacná. Poďme si jednu takú spoločnými silami vyrobiť.

Drevená knižnica – výroba

Detský nábytok má byť v prvom rade bezpečný a hneď potom účelný. Presne to spĺňa nízka knižnica, na ktorú deti ľahko dosiahnu a vyberú si knižku presne podľa svojho gusta. Do tohto odkladacieho detského stolíka si deti samozrejme môžu uložiť aj obľúbené plyšové hračky, či akékoľvek iné hračky pre deti.

Čo budeme potrebovať:

  • Drevený organizér 
  • Nábytkové nožičky
  • Vŕtačka a skrutky (ak už nie sú v balení s nožičkami k nábytku)
  • Ceruzka na drevo

detska-kniznica

Postup

  1. Z dreveného organizéra vytiahneme zásuvky. Tie skvele poslúžia napríklad pri organizácií vo väčších komodách na oblečenie alebo v kuchyni (skvele do nich padne napríklad vrecúško s korením). Pasujú aj do drevených regálov a knižníc, kde môžu slúžiť na najrôznejšie drobnosti, ktoré nechcete mať úplne na očiach. 
  2. Pomocou ceruzky vyznačíme miesta, kde budeme vŕtať, a v ktorých miestach pripevníme nábytkové nôžky.
  3. Drevené nožičky jednoducho pripevníme pomocou vŕtačky.
  4. Podľa potrieb môžeme tento typ drevených knižníc natrieť, prípadne akokoľvek inak ozdobiť (metódou decoupage, krakelovaním, alebo si trúfnete na vypaľovanie do dreva?).
  5. Do drevenej knižnice už len stačí vyskladať tie najobľúbenejšie knižky vašej ratolesti.
  6. Knižnica sa skvele hodí napríklad aj na najrôznejšie potreby, či výrobky pre deti, ktoré chcete mať kedykoľvek po ruke.

Aké máte predsavzatie na rok 2023?

Prichádza nový rok a nové predsavzatie. Máte to tiež tak? Najdôležitejšie je dávať si také predsavzatia, ktoré ste schopní reálne splniť. Aj my v ČistéDrevo.sk si každoročne dávame zámer, ktorý sa samozrejme prejaví aj v našom sortimente. Napríklad v minulom roku sme urobili veľkú čiaru za plytvaním a už rok dávame produktom II. akosti novú šancu. Tieto výrobky z dreva môžu následne poslúžiť napríklad na DIY tvorenie.
V tomto roku sme si dali za úlohu, že chceme viac čítať a tomu úspešne prispôsobíme náš magazín, aj preto sme sa pustili do výroby tejto ľahkej knižnice. Knižná výzva je už v plnom prúde a miesto na nové knihy sa bude hodiť nielen deťom.

Poznáte upcykláciu?

Upcyklácia je v poslednej dobe často skloňované slovo. Ide vlastne o účelnú premenu staršieho produktu na niečo nové, a s úplne novým využitím.

Čo sa dá ľahko vyrobiť upcyklaciou drevených výrobkov?

  • Nočný stolík z dreveného chlebníka má štýl a je dokonale jednoduchý. Vyskúšali sme za vás! 
  • Knižnica z debničiek sa skvele hodí napríklad do študentských izieb, prípadne niekomu, kto si chce poskladať knižnicu do atypického tvaru. 
  • Chcete netradičné zrkadlo v boho štýle? Venujte okrúhlemu zrkadlu unikátny rám – napríklad ten z prútia, preglejky, alebo podložky z morskej trávy.
  • Aj obyčajná kuchynská doštička vie urobiť veľa parády. Skúste napríklad z nepotrebnej dosky vyrobiť štýlové nástenné hodiny vhodné do kuchyne.

dosticka-ako-hodiny   stolik-z-chlebnika   debnickova-kniznica

Ak hľadáte viac inšpirácie, tak sledujte naše sociálne siete a Pinterest, kde nájdete množstvo nápadov na netradičnú upcyklaciu, drevený nábytok, DIY postupy a v neposlednom rade aj krásne drevené hračky pre deti.