AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

DIY: Jarný veniec s vôňou dreva

kruh-z-preglejky-veniec

V dnešnom článku na vás čakajú hneď dva veľmi jednoduché DIY návody na vence, ktoré vám prinesú do domova nielen pozitívnu atmosféru, ale aj príjemnú vôňu jari a dreva. Symbolom jari sú kvety a príjemné farby. Presne taký je aj jarný minimalistický veniec, ktorý sa hodí na výzdobu interiéru aj exteriéru. Veniec budete mať navyše hotový za pár minút.

Ako vyrobiť jarný veniec z dreva

Veniec je zrejme najstaršou zachovanou  dekoráciou od počiatku ľudstva. Nie je teda divu, že sa dodnes radí aj medzi najobľúbenejšie dekorácie vôbec a to aj vďaka svojej variabilite. Skúste si jeden taký moderný a minimalistický veniec s nami vytvoriť.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ČistéDřevo.cz (@cistedrevo_cz)

Čo budeme potrebovať

Postup

  1. Vezmeme si drevený kruh z preglejky, ktorý obmotáme prírodným špagátom.
  2. Na základňu z prírodného špagátu pripevníme tavnou pištoľou drevené koráliky na navliekanie. 
  3. Veľkosť korálok si zvolíme podľa vlastných preferencií, pokiaľ ale vyberieme drevené maxi korále, mali by sme počítať s možným prevesovaním. Je preto lepšie zvoliť silnejší a pevnejší špagát.
  4. Drevené korále prilepíme pištoľou tak, aby diery boli vo vertikálnom smere.
  5. Teraz do dierok veľkých drevených korálikov  môžeme začať zapichovať sušené kvety. Vznikne nám tak krásna drevená dekorácia v boho štýle.

kruh-z-preglejky-tvorenie   kruh-z-preglejky-zdobenie   kruh-z-preglejky-diy

Drevená dekorácia do detskej izby

Veniec do detskej izby? Prečo nie! Korpus s menom ľahko zaobstaráte na našom e-shope a na dverách detskej izby sa taký veniec bude skvele vynímať. Ozdobiť vám ho môžu pomôcť vaše deti. Budete sa pri tom celá rodina skvele baviť.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ČistéDřevo.cz (@cistedrevo_cz)

Čo budeme potrebovať

Postup

  1. Na drevený kruh z preglejky pripevníme do dolnej časti pomocou tavnej pištole drevené korále. Navliekacie veľké korále vyzerajú skvele a na drevenom kruhu budú aj dobre držať.
  2. Následne môžeme k dreveným korálikom pripevniť aj stuhu v prírodnom prevedení a kruh doplníme aj o výrezy z preglejky – tie môžu farbiť deti pomocou akrylových fixiek.
  3. K venci môžeme pripevniť aj sušené, alebo umelé kvety a krásna dekorácia na stenu je na svete!

veniec-s-menom-z-preglejky   veniec-s-menom-farebny

Čím sa dá jarný veniec dozdobit?

K jari sa samozrejme najviac hodia farby a kvety, ale je len čisto na vás, ako sa rozhodnete veniec ozdobiť. Nižšie máte aspoň pár tipov, ktoré pri zdobení môžete využiť.

  • Sušené kvety
  • Čerstvé kvety
  • Prírodniny (sušené ovocie, orechy, škrupiny, šišky)
  • Vlna, čipka, juta, alebo iná zaujímavá textília
  • Výrezy z preglejky
  • Drevené drobnosti (napr. vtáčik, búdka, srdiečko z dreva, apod.)
  • Keramické ozdoby (napríklad tie, ktoré vám deti prinesú domov z výtvarnej výchovy)

Kam veniec umiestniť

Nemusíme pripomínať, že veniec sa skvele hodí ako na záhradu, ak aj do vnútorných priestorov. Pokiaľ ale chcete veniec umiestňovať do exteriéru, tak by ste si mali dobre rozmyslieť, aké dekorácie použijete. Nie všetko totiž dobre odolá vetru a iným nástrahám počasia.

  • Vhodná dekorácia na stenu
  • Vonkajšia bránka
  • Vchodové dvere
  • Ozdoba pergoly
  • Veniec môžete pripevniť aj na strom
  • Detská izba

veniec-s-menom

V článku sme vám ukázali jednu z možností, ako vyrobiť jarný veniec. Existuje však množstvo dalších variácií na vence, ktoré vás potešia. Tradičný veniec sa vyrábal z vŕbového alebo brezového prútia. Aj my sme sa o jeden veľkonočný veniec pokúsili. Pozrite sa tiež na náš Pinterest, kde nájdete inšpiráciu na mnohé ďalšie vence. Fantázii sa totiž medze nekladú. Pochváľte sa nám, aké vence zdobia váš domov?