AKCIA: Zaobstarajte si vyvýšený záhon alebo pieskovisko so zľavou až 15 %

5 tipov na valentinské dekorácie

valentinsky-veniec

Zimná výzdoba už vás nebaví a do tej jarnej je ďaleko? Prichádza obdobie plné zamilovanosti – sv. Valentín. Vneste do domácnosti nádych romantiky a nových pozitívnych farieb, ktoré povzbudia myseľ. V dnešnom článku nájdete 5 tipov na valentínske dekorácie, ktoré si hravo dokážete vyrobiť aj sami.

Inšpirácia na Valentinskú výzdobu

Čo je pre Valentinskú výzdobu typické?

  • Výrobu zvládne doma úplne každý, do tvorenia sa nebojme začleniť aj deti.
  • Nová škála a kombinácia farieb vašej domácej výzdoby vnesie do príbytku príjemnú atmosféru.
  • Čerstvé kvety sú istou predzvesťou ustupujúceho zimného obdobia.
  • Červená farba podnecuje aktivitu aj vášeň a úspešne odoláva únave.
  • A tie najštýlovejšie dekorácie? Srdiečka všade, kam sa pozrieš! Zvoliť môžeme papierové, ale pokojne aj drevené srdiečka, ktoré sa hodia kamkoľvek.

Valentínske dekorácie ľahko vyrobíte doma sami

Poďme sa spoločne pozrieť na 5 najobľúbenejších valentinských dekorácií.

Valentinský veniec – srdce z prútia

Dajte zbohom zimnému venci a podľahnite trendu prútených sŕdc, ktoré vyzerajú štýlovo a vnesú do domu kúsok niečoho nového. Vojvodiť bude samozrejme červená farba (napríklad vo forme bobúľ) a prírodné materiály ako je prútie, vetvičky, či drevo. Veľké prútené srdce je samo o sebe unikátnou dekoráciou, ktorú stačí doplniť len o pár drobností a výsledok vás milo prekvapí. Prútené srdce sme síce vyrábať neskúšali, ale prútený veniec v jarnom duchu áno. Postup bude veľmi podobný. Mrknite na video.

Nástenné dekorácie

Stenu ozdobia nielen najrôznejšie dekorácie v tvare srdiečka, ale aj autentický drevený veniec. My sme si jeden taký vyrobili. Skúste to tiež!

Čo budeme potrebovať

  • okrúhly výrez z preglejky
  • akrylové farby so štetcom / prípadne akrylový sprej v bielej farbe
  • lepiacu pásku
  • nalepovaciu abecedu
  • mašľu

vyroba-valentinskeho-venca   sablony-na-preglejku   valentinsky-veniec-s-maslou

Postup

  1. Pomocou lepiacej pásky vytvoríme na výreze z preglejky pruh, ktorý chceme nafarbiť. 
  2. Akrylovým sprejom v bielej farbe miesto prestriekame (odporúčame minimálne dvojitú vrstvu)
  3. Po zaschnutí na veniec už môžeme aplikovať nápis podľa uváženia. Nalepovaciu abecedu nájdeme v papiernictve, či väčších marketoch s papierenským tovarom. Ak sa ale nebojíte výziev, tak nápis môžete vyrobiť aj sami. Stačiť vám budú akrylové farby, ktoré kúpite v každom papiernictve. Na trhu existuje tiež množstvo kaligrafických šablón s vhodnými ozdobnými fontami. 
  4. Teraz už stačí na veniec pripevniť drobné dekorácie (vetvičky, drevené srdiečko, či mašľu).

TIP NA ZÁVER: Použiť môžeme aj písmená z preglejky, ktoré nájdeme na ČistéDrevo.sk

Záplavy kvetov a drevené zápichy

Kedy inokedy, než na Valentína, si nechať domov zaplniť čerstvými kvetmi? Pokiaľ dávate prednosť rastlinám v kvetináči, tak nezabudnite na romantické zápichy ktoré dodajú drevenému kvetináči šmrnc.

Sviečky a štýlové svietniky

Nič nevyčarí romantickú atmosféru viac ako práve sviečky. Doplňte obľúbenú sviečku o drevený svietnik, ktorý môže hravo dominovať každej miestnosti u vás doma. Táto dekorácia je jednoduchá, efektívna a ozdobiť ju môžete presne podľa svojich predstáv.

Drevené dekorácie navodia píjemnú a útulnú atmosféru

Stále populárnejšia výzdoba v prírodnom duchu pokračuje. Drevené srdce, krémové odtiene, materiály ako je prútie či morská tráva v kombinácii s teplejšími farebnými odtieňmi vykúzli hrejivý interiér, kde pocítite teplo rodinného krbu. Nehovoriac o tom, že srdce z dreva je aj ideálnym produktom na obdarovanie niekoho, na kom vám záleží. Ako vyrezať drevené srdiečko sa dočítate u nás na blogu. Môžete to vyskúšať!

obrazky-zo-susenych-kvetov   macrame-anjelik   dreveny-klat-interierovy

Romantické bývanie vo vkusnom štýle

Nežná výzdoba domácnosti nadchne každú romantickú dušu aj milovníkov interiérového dizajnu! Pozornosť by sme mali venovať farebnej škále, ktorá sa od tej zimnej výrazne líši. Vojvodí samozrejme červená, ktorá má však hneď niekoľko odtieňov.

Ako zladiť červenú farbu?

  • Červená skvele vyzerá v kombinácii so zelenou, ale zimnému aranžmánu sa teraz chceme vyhnúť. Červená farba by mala byť dominantným prvkom, nie len doplňujúcim, preto vždy volíme jemné okolité farby. 
  • Klasická jasne červená ladí k bielej, béžovej, či krémovej farbe. Chybu neurobíme ani kombináciou jasne červenej s púdrovo ružovú, či nádychom lila.
  • Vínovo červenej pristanú všetky odtiene hnedej
  • Medzi najvášnivejšie kombinácie patrí červená s čiernou, s touto kombináciou však šetríme, pretože je skutočne výrazná a menšiemu prietoru by mohla uškodiť. 
  • Do rovnakeho farebného spektra ako červenú radíme aj modrú a žltú. Výrazne tak podporíme pozitívnu pôsobnosť farieb na naše telo i myseľ. 
  • Nikdy nešliapneme vedľa s kombináciou červenej farby a prírodného odtieňa drevených výrobkov.

Pripravte sa nielen na 14. februára štýlovo a vdýchnite vášmu príbytku lásku a romantiku, ktorej nie je nikdy dosť. Dekorácia s dreveným príznakom pozitívny náboj doma iba podporí. Viac inšpirácie na výzdobu domácnosti, drevené dekorácie a DIY postupy nájdete na našom Pintereste, tak nezabudnite pinovať s nami.